Portugál Nagydíj
Next
Prev
GP GIAPPONE F1/2019 -  VENERDÌ 11/10/2019  
credit: @Scuderia  Charles Leclerc Ferrari Press Office
Fotó: Scuderia Ferrari
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Továbbra is gyanús a Ferrari motorja

Ismételten vizsgálat alá vonhatja a Ferrari Forma-1-es csapatának motorjait a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), miután több rivális istálló levélben fordult a sportot irányító szervezethez.

A maranellóiak idén is nagyon komoly előrelépéseket tettek V6-os erőforrásukkal, mely minden kétséget kizáróan a legerősebbnek számít a Forma-1-es mezőnyben.

A Ferrari motorját már korábban is többször vizsgálta az FIA, ám végül mindig arra jutott, a csapat teljes mértékben eleget tesz a technikai szabályzatban foglaltaknak.

Úgy tudni, néhány rivális csapat viszont továbbra is szeretné, ha a szövetség alaposan megvizsgálná a Ferrari erőforrásait. Úgy tudni, az ellenfelek főleg azt szeretnék tudni, hogy ők is előállhatnak-e hasonló koncepciókkal.

Egy magát megnevezni nem kívánó rivális csapattag nemrég „nevetségesnek” titulálta a Ferrari erőfölényét, mely egyes pályákon akár 8 tizedmásodperc is lehet az egyenesekben. Mivel a Scuderia legújabb aerodinamikai csomagjával szintén nagyot lépett előre, komoly győzelmi esélyekkel rendelkezik a szezon hátralévő részében.

Az egyik teória szerint egyébként a Ferrari intercoolere komoly szerepet játszik a brutális motorerőben, illetve az, hogy egy kontrollált szivárgással kis mennyiségű olajat tudnak az égési folyamatba juttatni – ez pedig rövid ideig extra lóerőket jelent.

Az intercoolerben egyébként a szabályok szerint engedélyezett az olaj használata, habár a regulák kimondják, hogy „nem lehet szándékosan felhasználni a semmiféle folyadék látens párolgási hőjét az üzemanyagot kivéve a belső égésű motor szokványos működtetéséhez”.

A Ferrari riválisai közül legalább egy úgy véli, a maranellóiak időmérős erőfölénye ebből származik, és azt szeretné tudni, hogy ez a fajta gyakorlat engedélyezett-e.

A Ferrari energia-visszanyerő rendszere szintén a figyelem középpontjában van egy másik rivális részéről, ezzel kapcsolatos aggályait pedig szintén jelezte a szövetségnek.

A Motorsport.com című lap kérdésére egyébként az FIA azt közölte, „továbbra is monitorozza az erőforrások minden paraméterit”.

A szövetség hozzátette, eddig „nem érkezett tiltakozás egyetlen csapattól sem a jelenlegi tervezésekkel kapcsolatban”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!