Továbbra is kritikus, de stabil Bianchi állapota - F1VILÁG.HU

Továbbra is kritikus, de stabil Bianchi állapota

HIRDETÉS

Magyar idő szerint kedden délután a Marussia és a Ferrari Forma-1-es csapatai sajtóközleményt adtak ki Jules Bianchi családja nevében. A francia versenyző továbbra is kritikus, de stabil állapotban van.



Magyar idő szerint kedden délután a Marussia Forma-1-es csapata sajtóközleményt adott ki Jules Bianchi családja nevében.

A 25 esztendős versenyzőt vasárnapi balesete óta a jokkaicsi kórházban ápolják, ahol súlyos fejsérülései miatt vasárnap este többórás műtétet hajtottak végre rajta.

Matteo Bonciani, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szóvivője hétfőn este arról számolt be, Bianchi állapota kritikus, ugyanakkor stabil.

Kedden a Marussia és a Ferrari alakulata a család és a kórház nevében sajtóközleményt adott ki.

„Ez egy nagyon nehéz időszak a család számára, de a rengeteg támogatás és szeretet sok erőt ad nekünk” – áll a kommünikében.

„Szeretnénk kifejezni őszinte köszönetünket mindezért.”

„Jules továbbra is a kórház intenzív osztályán fekszik Jokkaicsiben. A baleset következtében diffúz axonális sérülést szenvedett, kritikus, de stabil állapotban van. A kórházi személyzet a legjobb tudása szerint gondoskodik róla, és nagyon hálásak vagyunk azért, amit Jules-ért tettek a baleset óta.”

„Szintúgy hálásak vagyunk Gérard Saillant professzornak, az FIA orvosi bizottságának elnökének, és Alessandro Frati professzornak, a római egyetemi kórház idegsebészének, akik a Scuderia Ferrari kérésére utaztak Japánba. Ma érkeztek meg a kórházba és találkoztak a Jules kezeléséért felelős személyekkel annak érdekében, hogy minden információt megkapjanak klinikai állapotával kapcsolatban, és ezáltal tájékoztatni tudják a családot. Saillant és Frati professzorok elismerik, hogy Jules kiváló kezelést kap a kórházban, és szeretnének köszönetet mondani a japán kollégáiknak.”

Hirdetés

„A kórház továbbra is monitorozza Jules állapotát, a szükséges kezelést nyújtja, és amikor szükséges, további tájékoztatást ad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!