Friss hírek

Továbbra is veszélyben az F1-es Olasz Nagydíj

Fotó: Red Bull Racing
A Forma-1-es Olasz Nagydíj szervezői felkészültek arra az eshetőségre, ha Monza nem tudja meghosszabbítani szerződését a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

A Forma-1-es Olasz Nagydíj szervezői felkészültek arra az eshetőségre, ha Monza nem tudja meghosszabbítani szerződését a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

A verseny jelenleg érvényben lévő szerződése idén lejár, egyelőre pedig nincs még megállapodás az Olasz Nagydíj további sorsát illetően.

Sőt, az olasz autóklub nemrég megerősítette, Monza is azon versenyhelyszínek közé tartozik, melyek nemrég egy közös sajtóközleményben fejtették ki aggályaikat a Liberty Media tevékenységével kapcsolatban.

„Az az összeg, amit átlagosan fizetünk a Liberty Mediának minden évben, nagyon magas” – idézi az Olasz Nagydíj promóterét, Angelo Sticchi Damianit a Corriere dello Sport című lap.

„A mi esetünkben a monzai versenynek 24 millió dolláros költsége volt, ami óriási.”

A szakember hozzátette, a legutóbb aláírt szerződéssel komoly áldozatokat hoztak, mert „Monza megoldást akart találni arra”, hogy a versenynaptárban maradjon.

„Ma viszont ilyen indokokkal már nem tudunk előállni, és a probléma nemcsak minket, hanem az összes többi versenyt aggasztja.”

„A Liberty Media igényei túlságosan közel állnak azokhoz, melyek annyira elszabadultak korábban, és sajnos tovább emelkednek, ami nem tartható.”

„Az olasz autóklub elvégzi a maga részét, és tökéletesen tisztában vagyunk ennek fontosságával. De fontos, hogy gazdaságilag fenntartható legyen a dolog.”

„Meg kell győznünk a Liberty Mediát arról, hogy Monza pótolhatatlan a Forma-1-es világbajnokságon, azt akarjuk, hogy ezt felismerjék.”

A szakember elhintette, felkészültek arra az eshetőségre is, hogy nem sikerül megállapodni a Forma-1 tulajdonosával.

„Ezek a tárgyalások jóval nyugodtabb pillanatban történtek, mint amikor anno aláírtuk a megállapodásunkat Bernie Ecclestone-nal.”

Fotó: Renault

„A szerződés meghosszabbítása még igencsak távoli, de persze bízunk abban, hogy sikerül olyan megoldást találni, amely mindenki számára megfelelő. Mivel Monza szeretne F1-es versenyt rendezni, és a Forma-1 számára is fontos, hogy legyen verseny Monzában.”

„A 2019-es versenyért 24 millió dollárt fizetünk – nagyon sokat. Folytatni akarjuk, de csak gazdaságilag fenntartható keretek között. Nem tehetjük kockára az olasz autóklub büdzséjét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek