Továbbra sem tudni, hogy Albon versenyezhet-e hétvégén - F1VILÁG.HU

Továbbra sem tudni, hogy Albon versenyezhet-e hétvégén

HIRDETÉS
Továbbra sem tudni, hogy rajthoz állhat-e a hétvégi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon Alex Albon. A Williams versenyzője vakbélgyulladással került kórházba Olaszországban, azóta otthon lábadozik.
Alexander Albon (THA) Williams Racing FW44.
Formula One Testing, Day 2, Thursday 24th February 2022. Barcelona, Spain.

Albon a monzai versenyhétvége pénteki edzésnapja után került kórházba, és meg is kellett operálni vakbélgyulladása miatt – sőt, mivel komplikációk léptek fel, lélegeztetőgépre került, és egy ideig az intenzív osztályon ápolták. Szerencsére azóta már jobban van, ám egyelőre nem tudni, hogy bevethető lesz-e a Forma-1-es világbajnoki sorozat hétvégi, szingapúri futamán.

Úgy tudni, a műtét utáni gyógyulás simán ment, az elmúlt napokban pedig már intenzív fizikai tréningeket végzett annak érdekében, hogy versenykész állapotba kerüljön, ám az operáció után felmerült légzési elégtelenség komoly problémákat okozhat számára a rendkívül komoly éghajlati és pályakörülmények miatt.

Albont Monzában Nyck de Vries helyettesítette, a holland két pontot szerzett a csapatnak, és Szingapúrban is ő lesz a Williams beugrója, amennyiben szükség lesz rá. A 27 esztendős versenyző egyébként múlt héten a Hungaroringen tesztelt az Alpine 2021-es autójával, ezt követően pedig a Williamshez utazott volna, hogy készüljön a szingapúri hétvégére, ám végül nem tudott beutazni Nagy-Britanniába, személyi-igazolványa ugyanis ma már nem elegendő mindehhez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!