Friss hírek

Továbbra sem tudni, hogy ott lehet-e Hamilton a szezonzárón

Továbbra sem tudni, hogy rajthoz állhat-e a 2020-as Forma-1-es szezon idényzáró futamán, az Abu Dhabi Nagydíjon Lewis Hamilton.

A brit versenyzőről egy hete derült ki, hogy koronavírusos, emiatt a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon nem is állhatott rajthoz. A brit pilótát George Russell helyettesítette, aki bár a győzelemért harcolhatott, végül csak a 9. helyen ért célba a Mercedes óriási bokszutcai bakija után.

Hamilton karanténba vonult Bahreinben, ennek hetedik napját tölti, és gyógyulása mellett az is nagy kérdés, hogy a szigorú beutazási szabályokkal hogyan tud majd megérkezni Abu Dhabiba.

Ott ugyanis 14 napnyi kötelező karantént írtak elő mindenkinek, aki az országba érkezik, noha az F1 mentességet kapott. Ennek feltétele viszont, hogy a száguldó cirkuszban dolgozók hétfőn elutazzanak az országba – természetesen kontrollált körülmények között.

Hamiltonnak magánrepülője révén lehetősége lesz majd külön elutazni, ám különleges engedélyekre lesz szüksége az abu dhabi hatóságoktól, hogy a hét későbbi szakaszában utazhasson.

„Ha Lewis meggyógyul, és negatív lesz a tesztje, ő fog az autóban ülni” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója még vasárnap.

Az FIA versenyigazgatója Michael Masi úgy fogalmazott, Hamilton sorsa lényegében a bahreini és az abu dhabi hatóságokon múlik.

„A bahreini egészségügyi hatóságok feladata meghatározni, hogy Lewis egészséges-e, és megfelel a szabályoknak, és aztán az abu dhabi hatóságok döntenek a saját kritériumaikról” – mondta a szakember.

„Ha Lewis megfelel a beutazási kritériumoknak, és aztán az FIA tesztelési protokollján is átmegy, tehát negatív lesz a tesztje a paddockba lépés előtt, akkor részünkről nem lesz probléma.”

Elméletben egyébként Hamilton akár szombat délután is megérkezhet Abu Dhabiba, ha ugyanis részt vesz az időmérőn, rajthoz állhat a futamon is.

A Mercedesnél és a Williamsnél viszont természetesen jóval előbb tudni szeretnék, mi a helyzet a hétszeres világbajnokkal, hiszen Hamilton távolmaradása esetén Russell vezeti újra a Mercedest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!