Továbbra sincs egyezség a gumikérdésben

A forma-1-es csapatvezetők nem tudtak megegyezni abban, hogy melyik beszállító abroncsait használják a következő szezonban, így a döntés nagy valószínűséggel a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjra marad.


A forma-1-es csapatvezetők nem tudtak megegyezni abban, hogy melyik beszállító abroncsait használják a következő szezonban, így a döntés nagy valószínűséggel a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjra marad.

A Forma-1-es Csapatok Szövetsége (FOTA) vasárnap reggel újból összeült Monacóban, hogy megvitassa a Pirelli, a Michelin, és az Avon Cooper ajánlatát, azonban a csapatvezetők nem tudtak megegyezni abban, hogy melyik beszállító lássa el őket gumikkal 2011-ben

A hírek szerint a Pirelli ajánlata a legkedvezőbb, már ami az anyagi oldalát illeti, azonban a Michelin is vonzó, különösen a nagycsapatok számára, akik a lehető legminimálisabb kockázatot akarják vállalni.

A Williams ügyvezetője, Adam Parr az Autosportnak megerősítette, hogy nem sikerült dűlőre jutniuk a csapatoknak, így egyelőre még nem tudni, ki lesz az év végén a sportból kivonuló Bridgestone utódja.

„Jól haladtak a tárgyalások, sikerült előrelépést elérnünk, azonban a végső döntés még várat magára” – mondta a szakember. „Van néhány kiváló ajánlatunk, mindegyikben van valami. Véleményem szerint inkább napok, mint hetek kérdése, hogy döntés szülessen.”

A csapatvezetők abban viszont megegyeztek, hogy a következő hetekben tovább folytatják a tárgyalásokat egymás között és a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal, így a döntésre minden bizonnyal a hó végi Török Nagydíjon már sort keríthetnek.

Parr azt is elmondta, hogy egyik csapat sem támogatja a gumiháború visszatérését, és jövőre is egybeszállítós rendszert akarnak, részben a költségek kontrollálása, részben pedig a show fokozása miatt.

„Senki nem akarja ezt a Forma-1-ben” – mondta Parr. „Nem csak a pénzről van szó, hanem magáról a show-ról. Mikor gumiháború van, nagyobb a nyomás, hogy emeljük meg a szezonközi tesztek számát. A gumiháború pedig tönkre is teheti a küzdelmet.”

„Ha rossz oldalon állsz, akkor esélyed nincs, mert egyszerűen nem tudsz mit kezdeni azzal, ha a másik beszállító egy két másodperccel gyorsabb gumit fejleszt ki, akkor csak távolról figyelheted az ellenfeleidet. Ez pedig megöli a sportot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!