Tőzsdére megy a forma-1-es Williams

Hosszas megfontolás után a forma-1-es Williams alakulata úgy döntött, bejegyezteti magát a tőzsdére, hiszen a vezérkar úgy véli, így tudja biztosítani az istálló hosszútávú jövőjét a királykategóriában.


Hosszas megfontolás után a forma-1-es Williams alakulata úgy döntött, bejegyezteti magát a tőzsdére, hiszen a vezérkar úgy véli, így tudja biztosítani az istálló hosszútávú jövőjét a királykategóriában.

A grove-i bázisú gárda pénteken délután adott ki sajtóközleményt, melyben a csapat névadó tulajdonosa, Sir Frank Williams nyilatkozik jövőbeli terveikről.

Az elmúlt időszakban számos spekuláció látott napvilágot az istálló anyagi helyzetéről, a vezérkar szerint azonban nem kell csődtől tartaniuk.

„Már néhány éve azon gondolkodom, hogy biztosíthatnám a Williams istálló hosszútávú tulajdonlását oly módon, hogy a Patrick Head és jómagam által 1977-ben alapított csapat továbbra is hű maradjon elveihez” – mondta Williams.

„A célom akkor az volt, hogy versenyezzünk a Forma-1-ben, mint független konstruktőr. Ez volt és most is ez a legnagyobb szenvedélyem, és mindezt addig űzöm majd, amíg jó egészséggel leszek megáldva.”

„Az a vágyam, hogy a csapat még az után is sokáig versenyezzen, hogy én már nem leszek. Éppen emiatt célszerű és szükséges egy olyan tulajdonosi struktúra tervezése, amely lehetővé teszi a Williams számára, hogy független konstruktőr maradjon, melynek munkatársai és tulajdonosai elkötelezettek a Forma-1 iránt.”

„Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy ennek elérése érdekében a legjobb lesz, ha kiszélesítjük részvényeseink körét civil befektetőkkel, miközben stabil, hosszútávú befektetőink aktívan részt vesznek a csapat életében. Ez biztosítja majd a stabilitást, a felelősségteljes irányítást és hiszem, hogy lehetővé teszi majd, hogy vonzzuk és megtartsuk a legjobb embereket és partnereket.”

„Függetlenül attól, milyen lépést teszünk, továbbra is többségi tulajdonosa és csapatfőnöke maradok a Williamsnek.”

A csapat elnöke, Adam Parr hozzátette, a tőzsdének számos előnye lehet a jövőt illetően, a szakember ugyanakkor tagadta, hogy anyagi problémák miatt választották ezt a megoldást.

„Több irányvonalat is kipróbáltunk a múltban, viszont egyiknek sem voltak akkora előnyei, mint ennek. Jelen pillanatban úgy véljük, ez a legjobb módja annak, hogy biztosítsuk a csapat, valamint a 450 alkalmazott jövőjét” – mondta Parr.

Frank Williams és társtulajdonosa, Patrick Head egyébként sokáig teljes irányítása alatt tartotta a brit csapatot, ám 2009 végén úgy döntöttek, 10 százalékos részesedést ruháznak át Toto Wolff osztrák üzletemberre.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS