Tőzsdére megy a forma-1-es Williams

Hosszas megfontolás után a forma-1-es Williams alakulata úgy döntött, bejegyezteti magát a tőzsdére, hiszen a vezérkar úgy véli, így tudja biztosítani az istálló hosszútávú jövőjét a királykategóriában.


Hosszas megfontolás után a forma-1-es Williams alakulata úgy döntött, bejegyezteti magát a tőzsdére, hiszen a vezérkar úgy véli, így tudja biztosítani az istálló hosszútávú jövőjét a királykategóriában.

A grove-i bázisú gárda pénteken délután adott ki sajtóközleményt, melyben a csapat névadó tulajdonosa, Sir Frank Williams nyilatkozik jövőbeli terveikről.

Hirdetés
 

Az elmúlt időszakban számos spekuláció látott napvilágot az istálló anyagi helyzetéről, a vezérkar szerint azonban nem kell csődtől tartaniuk.

„Már néhány éve azon gondolkodom, hogy biztosíthatnám a Williams istálló hosszútávú tulajdonlását oly módon, hogy a Patrick Head és jómagam által 1977-ben alapított csapat továbbra is hű maradjon elveihez” – mondta Williams.

„A célom akkor az volt, hogy versenyezzünk a Forma-1-ben, mint független konstruktőr. Ez volt és most is ez a legnagyobb szenvedélyem, és mindezt addig űzöm majd, amíg jó egészséggel leszek megáldva.”

„Az a vágyam, hogy a csapat még az után is sokáig versenyezzen, hogy én már nem leszek. Éppen emiatt célszerű és szükséges egy olyan tulajdonosi struktúra tervezése, amely lehetővé teszi a Williams számára, hogy független konstruktőr maradjon, melynek munkatársai és tulajdonosai elkötelezettek a Forma-1 iránt.”

„Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy ennek elérése érdekében a legjobb lesz, ha kiszélesítjük részvényeseink körét civil befektetőkkel, miközben stabil, hosszútávú befektetőink aktívan részt vesznek a csapat életében. Ez biztosítja majd a stabilitást, a felelősségteljes irányítást és hiszem, hogy lehetővé teszi majd, hogy vonzzuk és megtartsuk a legjobb embereket és partnereket.”

„Függetlenül attól, milyen lépést teszünk, továbbra is többségi tulajdonosa és csapatfőnöke maradok a Williamsnek.”

A csapat elnöke, Adam Parr hozzátette, a tőzsdének számos előnye lehet a jövőt illetően, a szakember ugyanakkor tagadta, hogy anyagi problémák miatt választották ezt a megoldást.

„Több irányvonalat is kipróbáltunk a múltban, viszont egyiknek sem voltak akkora előnyei, mint ennek. Jelen pillanatban úgy véljük, ez a legjobb módja annak, hogy biztosítsuk a csapat, valamint a 450 alkalmazott jövőjét” – mondta Parr.

Frank Williams és társtulajdonosa, Patrick Head egyébként sokáig teljes irányítása alatt tartotta a brit csapatot, ám 2009 végén úgy döntöttek, 10 százalékos részesedést ruháznak át Toto Wolff osztrák üzletemberre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tőzsdére megy a forma-1-es Williams
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!