Friss hírek

Tragédia: Meggyilkolták a belga F1-es pálya főnökét

Borzalmas tragédia rázta meg hétvégén a motorsport világát: luxemburgi otthonában meggyilkolták a spái Forma-1-es versenypálya igazgatóját, Nathalie Maillet-t.

Az 51 esztendős szakember rendkívül ismert és népszerű alakja volt a belga motorsportnak, számos versenyszériában kipróbálta magát korábban, 2016-ban pedig Spa-Francorchamps vezérigazgatójává választották.

Irányítása alatt a legendás versenypálya 2019-ben a Forma-1 és az Endurance-világbajnokság mellett a Ralikrossz-világbajnokságot is vendégül látta.

Hirdetés
 

Halálhírét vasárnap adta közre a luxemburgi államügyész, kinek közleménye szerint Maillet és barátnője gyilkosság áldozata lett: volt férje végzett felük, aki később öngyilkosságot követett el.

Az ügyészség által kiadott kommüniké szerint a két nő és a férfi holttestét vasárnap éjszaka találták meg, a rendelkezésre álló információk szerint a spái pálya igazgatójával és barátnőjével férje egy fegyverrel végzett.

„A versenypálya és a motorsport egy szenvedélyes és erős nőt veszített el, aki mindig a jövőt tartotta szem előtt” – áll a belga versenypálya által kiadott közleményben.

Nathalie Maillet halálhírére természetesen a Forma-1 is reagált.

„Lesújtott minket a hír, hogy barátunk, Nathalie Maillet elhunyt” – áll a széria közleményében. „Az egész Forma-1 legőszintébb részvétét küldi a családnak és a barátoknak. A motorsport közössége egy hihetetlen személyt veszített el, aki nagyon fog nekünk hiányozni.”

A Forma-1-es világbajnoki sorozat augusztus végén épp Spa-Francorchamps-ban, a Belga Nagydíjjal folytatódik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tragédia: Meggyilkolták a belga F1-es pálya főnökét
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!