Tragikus részletek: Öngyilkos lett Max Mosley - F1VILÁG.HU

Tragikus részletek: Öngyilkos lett Max Mosley

HIRDETÉS
Minden bizonnyal önkezével vetett véget az életének még tavaly a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egykori elnöke, Max Mosley.
Former FIA racing chief Max Mosley leaves the High Court in London January 14, 2015. Google Inc. sought on Wednesday to block a lawsuit filed against it by Max Mosley in the High Court in London over access through its search engine to images of the former motor racing chief taking part in a sex party. REUTERS/Stefan Wermuth  (BRITAIN - Tags: CRIME LAW MEDIA)

A Forma-1 irányító testületének korábbi első embere tavaly májusban, 81 esztendősen hunyt el, utolsó éveiben nyirokdaganatban szenvedett, halálával kapcsolatban azonban akkor nem sok információ látott napvilágot.

A minap a Daily Mail című lap számolt be néhány információról, melyekhez a halottkémi meghallgatás után jutottak hozzá. Úgy tudni, Mosley halálát lövések okozták, hálószobájának ajtajára az a szöveg volt kiírva: „Ne lépj be, hívd a rendőrséget!”

A halottkém a meghallgatáson azt mondta, „nyilvánvaló volt, hogy maga ellen fordította a fegyverét, és az életét kioltó sérüléseket szenvedett. Egyértelmű, hogy az élettel összeegyeztethetetlen sérülései voltak.”

A bíróság előtt Ben Benlounes nyomozó rendőrtiszt hozzátette, az öngyilkosság tényét erősíti, hogy Mosley otthonában nem találták erőszakos behatolás nyomait.

„A komódon egy vérrel borított búcsúüzenet állt, amin azt olvastam, ’Úgy érzem, nincs más választásom’.”

A Mirror című lap megszólaltatta Dr. Christopher McNamarát, Mosley hematológusát is, aki 2019 októbere óta kezelte őt.

„2021. május 22-én küldött emailt, az állapotának kezeléséről volt szó. Elfogadta, hogy nem fog meggyógyulni. Rendkívül dühös volt, mert rossz volt az életminősége, és kényelmetlenül érezte magát. Korábban is kifejezte öngyilkossági gondolatait nekem és a csapat többi tagjának” – mondta.

Mosley 1993 és 2009 között volt az FIA elnöke, munkássága alatt óriási szerepet játszott abban, hogy a Forma-1 biztonsága rohamos mértékben fejlődött az évek során.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!