Friss hírek

Trükkös felfüggesztés bevetésére készül a Red Bull?

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko reagált azokra a sajtóhírekre, melyek szerint az osztrák istálló a hétvégi Emilia Romagna-i Nagydíjon egy új, rejtélyes felfüggesztésrendszert kíván pályára vinni.

Az olasz sajtóban terjedt el nemrég az a hír, mely szerint az energiaital-gyárosok egy innovatív megoldással kísérleteznek, mellyel a hátsó kerekek, illetve abroncsok hatékonyabb működését tudják elősegíteni.

Mindezt állítólag oly módon, hogy egy új felfüggesztésrendszerrel a hátsó kerekek állásán tudnak változtatni, így tulajdonképpen bizonyos módon kormányozhatóvá tehetik a versenyautó hátulját. A hátsó kerekek kormányzását persze tiltják a regulák, ezért számos olyan szabály van érvényben, melyek az alkatrészek flexibilitását, a differenciálmű, vagy éppen a fékrendszer megfelelő használatát írják elő.

Hirdetés
 

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko reagált is a pletykákra – elmondása szerint badarság, ami elterjedt a sajtóban, és nem vetnek be semmiféle új trükköt Imolában.

„Ez teljességgel nonszensz. Már Bahreinben is megvolt ez a „rejtélyes” felfüggesztés, de nincs benne semmi különös” – mondta a szakember a német Sport1 televíziónak.

„Így kellett megterveznünk, mert egy olyan felfüggesztésre volt szükségünk, mely illeszkedik az autó rendkívül szűk hátuljához, amit az új, kisebb és kompaktabb Honda-motorhoz terveztünk az idei szezonra.”

A Red Bull remek formában kezdte a szezont Bahreinben, ám hiába tűnt gyorsabbnak versenyautója, a Mercedes Lewis Hamilton révén végül elhappolta a győzelmet az idénynyitón. A világbajnokság ezen a hétvégén folytatódik Imolában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!