Trulli: A Toyota képes lesz megverni a Renault-t - F1VILÁG.HU

Trulli: A Toyota képes lesz megverni a Renault-t

HIRDETÉS

Jarno Trulli meg van győződve arról, hogy a Toyota képes lesz megverni a Renault-t a konstruktőri negyedik helyért vívott kiélezett küzdelemben, jóllehet a francia gárda az elmúlt versenyeken teljesen befogta őket.

Jarno Trulli meg van győződve arról, hogy a Toyota képes lesz megverni a Renault-t a konstruktőri negyedik helyért vívott kiélezett küzdelemben, jóllehet a francia gárda az elmúlt versenyeken teljesen befogta őket.

A Toyota tíz ponttal előzte meg a Renault-t az Európa Nagydíjat követően, ám a kölni bázisú alakulat azóta egyetlen pontot sem szerzett, miközben Fernando Alonso kétszer is a negyedik pozícióban landolt, mellyel a francia gárda teljesen befogta riválisát.

Trulli azonban optimista csapata jövőjét illetően, és úgy érzi, hogy a Toyota képes lesz megverni a Renault-t az utolsó versenyeken.

“Meg tudjuk csípni a negyedik helyet, ezt már több kiváló eredménnyel is bizonyítottuk az idei évben” – mondta Trulli. “Idén már két alkalommal is felállhattunk a dobogóra önerőből, és néhány versennyel ezelőtt még 10 pontos előnyben voltunk, ami szintén tükrözi versenyképességünket.”

“Azonban nem volt szerencsénk Spában és Monzában – azon a két versenyen, ahol nem is számítottunk különösebben jó eredményre – és most ugyanannyi pontunk van, mint a Renault-nak.”

“Biztos vagyok benne, hogy nagyon kiélezett és izgalmas lesz a küzdelem, mert mindkét csapat versenyképes. Apró dolgok döntenek majd, de úgy gondolom, hogy meg tudjuk verni a Renault-t, mert az elmúlt két versenyen látottak nem tükrözik a valóságot.”

“Mindent megteszünk azért, hogy további dobogós helyezéseket szerezzünk, és bezsebelhessük a konstruktőri negyedik helyet.”

Trulli szerint a Monzában mutatott teljesítményük nem mérvadó, hiszen a rossz időjárással nem volt szerencséjük. Az olasz versenyző azonban úgy érzi, ismét erőre kaphatnak a tengerentúli futamokon.

“Csalódást okozott a múlt heti futam, de szerintem minden a balszerencsének tudható be”- mondta Trulli. “Nem volt szerencsénk, a stratégia nem működött ilyen körülmények között, mert sajnos nem vagy befolyással a pálya és az időjárás állapotának változására a verseny folyamán.”

“Úgy éreztük, hogy jó stratégián vagyunk, mert egy kiálláson voltam, de sajnálatos módon az intermediate abroncsokra való váltás időpontja néhány körrel első, és egyetlen előre betervezett kiállásom után következett el.”

Hirdetés

“Nem volt lehetséges, hogy sima esőgumikat tegyünk fel autómra a normál kiállásom alkalmával, mert a pálya még nem volt olyan állapotban, így egy extra kiállást kellett beiktatnunk. Ha elkezdett volna esni a futam felénél, ahogy azt jósolták, akkor sokkal jobb helyen végezhettünk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!