Trulli dicsérte a fejlődő Toyotát - F1VILÁG.HU

Trulli dicsérte a fejlődő Toyotát

HIRDETÉS

Jarno Trulli csapatának ajánlotta a hétvégi Maláj Nagydíjon megszerzett negyedik helyezését, ugyanis meggyőződése, hogy a Toyota dolgozóinak áldozatos munkája nélkül nem érhetett volna el ilyen sikert.

Jarno Trulli csapatának ajánlotta a hétvégi Maláj Nagydíjon megszerzett negyedik helyezését, ugyanis meggyőződése, hogy a Toyota dolgozóinak áldozatos munkája nélkül nem érhetett volna el ilyen sikert.

Az olasz versenyző mindent megtett annak érdekében, hogy maga mögött tartsa a rohamléptekben közeledő Lewis Hamiltont, és megszerezze a negyedik pozíciót, mellyel egyértelművé vált: a tavalyi sikertelenségek után, a Toyotának sikerült a középmezőny élére állnia.

Annak ellenére, hogy a japán gárda még ennél is többet akar, és vissza szeretne térni a dobogóra, Trulli elégedetten nyilatkozott a Toyota teljesítményéről, és örül a remek szezonkezdésnek.

“A két McLaren között voltam szinte végig, és tartani tudtam velük a lépést” – mondta Trulli. “Egy kicsivel gyorsabbak voltak nálam, azonban soha nem adtam fel a küzdelmet. Folyamatosan keményen hajtottam, aztán a végén Hamiltonon volt a sor, aki igencsak megnehezítette a dolog, de tartani tudtam a pozícióm.”

“Nagyon akartam azt a negyedik helyet, mind a csapat, mind magam miatt. Kiváló munkát végeztünk, így ezt az eredményt az egész csapatnak ajánlom.”

“Fantasztikusan dolgoztak a téli felkészülési időszak alatt. Egy olyan autót biztosítottak számomra, amellyel harcba szállhatok ellenfeleimmel, és folyamatosan támogatnak. Az egész hétvége alatt remek munkát végeztek, így elégedett vagyok mindennel.”

Bár Trulli számára nem sikerült túl jól a rajt, és az első kanyarban összeért Nick Heidfeld autójával, ami miatt több pozíciót veszített, úgy gondolja, hogy ha minden rendben is ment volna az első körben, akkor sem valószínű, hogy felállhatott volna a dobogóra.

“Szélesen vettem az első kanyart, és nem láttam, hogy Nick mellettem van, mert az idei évtől magasabb a pilótafülke fala, így nehéz észrevenni a melletted lévő versenyzőket. Összeértünk, és több pozíciót veszítettünk.”

“Ezt követően viszont zavartalanul versenyezhettem. Jobb lett volna, ha harmadikként tudok kijönni az első kanyarból, azonban nem hiszem, hogy tartani tudtam volna a pozícióm, mert az előttem végzők sebessége jobb volt” – tette hozzá Trulli.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!