Trulli esélyt lát a Toyota első győzelmére

Jarno Trulli szerint minden esélye megvan arra, hogy megszerezze a Toyota első győzelmét a Forma-1-ben a vasárnapi Belga Nagydíjon, miután relatíve nehéz autóval, a második helyet szerezte meg a szombati időmérőn.

Jarno Trulli szerint minden esélye megvan arra, hogy megszerezze a Toyota első győzelmét a Forma-1-ben a vasárnapi Belga Nagydíjon, miután relatíve nehéz autóval, a második helyet szerezte meg a szombati időmérőn.

Azt követően, hogy a legjobb időt autózta az üres tankos második etapban, Trulli megtankolt autóval is remekül teljesített, így az első sorból, a második helyről vághat neki a holnapi versenynek, ráadásul több üzemanyagot cipel, mint legközelebbi ellenfelei.

“Nagyon magabiztos vagyok a holnapi nappal kapcsolatban” – mondta az olasz pilóta. “A hétve javarészében megtankolt autóval mentem, és ismerve az üzemanyag szintemet, egy kiváló versenyre számítok.”

“Úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, versenyképesek leszünk. A második etapban a legjobb időt én autóztam, és a harmadik körben is nagyon eredményes voltam.”

“Köszönettel tartozom az egész csapatnak, és ezt a kiváló eredményt mérnökeimnek ajánlom, akik nehéz időszakon vannak túl, és néha nehéz volt megérteniük, hogy mi folyik körülöttük.”

Arra a kérdésre, hogy minek tulajdonítja ezt a kiváló szereplést, miután az elmúlt versenynek helyet adó Valenciában borzalmasan gyengén teljesített csapata, Trulli nem tudott egyértelmű választ adni.

“Ez egy rejtély számomra” – mondta. “Igazából nem sok mindent csináltunk az autón az elmúlt verseny óta. Néha nem értjük, miért vagyunk egyszer hátul, egyszer elöl.”

“Nem hoztunk magunkkal különleges fejlesztéseket, mindössze a szárnyak állásán és a beállításokon változtattunk, hogy meglegyen a megfelelő leszorító erő erre a pályára.”

“A hétvége folyamán a gyors és a közepesen gyors szakaszok közötti egyensúlyt próbáltuk meg belőni, és az autó egyre jobban muzsikált. De ez egy nagyon jó kérdés, amire egyikünk sem tud válaszolni, különösen, mikor a dolgok rossz irányt vesznek.”

“Mikor a dolgok jól alakulnak, akkor tudjuk, hogy egy kiváló autónk van, már a szezon eleje óta, azonban nem tudjuk, hogy néha miért gyengélkedünk, van olyan, mikor edzésről edzésre változik a helyzet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!