Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Trulli jövőre megszerezné a Toyota első győzelmét

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Trulli jövőre megszerezné a Toyota első győzelmét

Jarno Trulli úgy gondolja, hogy már jövőre megszerezheti a Toyota első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, miután csapata komoly fejlődésen ment keresztül az idei szezonban.

Jarno Trulli úgy gondolja, hogy már jövőre megszerezheti a Toyota első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, miután csapata komoly fejlődésen ment keresztül az idei szezonban.

Az olasz versenyző, aki 2004 végén csatlakozott a japán alakulathoz, eddig négy dobogós helyezést szerzett csapatának, ám eddig még nem volt lehetősége arra, hogy győzelmet arasson.

A Toyota azonban remekül teljesített az elmúlt szezonban, és folyamatosan fejlődött, így nem csoda, hogy Trullinak komoly elvárásai vannak mind az autóval, mind pedig saját magával szemben a 2009-es idényre vonatkozóan.

“Érzem, hogy 2009 lesz az év, mikor megszerzem első győzelmem a Toyotával” – mondta az olasz versenyző a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “Ez a saját kihívásom a csapat kihívásain belül, hiszen az a cégóriás azért fektet ennyi pénzt a Forma-1-be, hogy bemutassa technológiai felkészültségét és a benne rejlő erőt. Egyelőre semmit nem mondhatok az autóról, azonban tudom, hogy lesz néhány nagyon érdekes dolog.”

A jövő évben számos új szabály kerül majd bevezetésre a Forma-1-ben: megváltozik az autók aerodinamikája, visszatérnek a slick abroncsok, és bevetésre kerül az energiatároló rendszer (KERS), hogy csak néhány dolgot említsünk a sok közül.

Mindez pedig azt is eredményezheti, hogy megváltoznak az erőviszonyok. Trulli azonban elmondta, hogy nem szeretne addig előzetes jóslatokba bocsátkozni, amíg ki nem próbálta az új autót.

“Az új szabályok talán nem kedveznek az autók kinézetének, de elviekben nagyobb esély van a kiélezettebb küzdelmekre, hiszen az aerodinamikai szabályok miatt jobban meg lehet közelíteni az elöl haladót, így könnyebb támadást indítani” – magyarázta az olasz.

“Viszont jelenleg csak a mérnökök mondhatnának véleményt, nekünk egyelőre még várnunk kell, hogy meglássuk, miként alakulnak majd a dolgok a következő idényben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!