Trulli készen áll harcba szállni a bajnoki esélyesekkel

Jarno Trulli elmondta, hogy ugyanolyan keményen fog versenyezni a bajnoki címért még harcban állókkal, mintha nem is a mindent eldöntő szezonzáró megmérettetésre kerülne sor vasárnap Brazíliában.

Jarno Trulli elmondta, hogy ugyanolyan keményen fog versenyezni a bajnoki címért még harcban állókkal, mintha nem is a mindent eldöntő szezonzáró megmérettetésre kerülne sor vasárnap Brazíliában.

A Toyota olasz versenyzője egyik pillanatról a másikra a középpontba került, miután nagy meglepetésre Felipe Massa mögött a második helyen végzett az időmérő edzésen, maga mögé utasítva a Ferrari finn versenyzőjét, Kimi Raikkönent és a listavezető Lewis Hamiltont.

Annak ellenére, hogy a vasárnapi futamnak extra jelentősége van, Trulli elmondta, hogy ugyanolyan keményen fog küzdeni, ahogy azt eddig is tette minden eddigi versenyen.

“Tudom, hogy néhányan a bajnoki címért csatáznak, azonban magamnak, és a csapatnak versenyzem, a pontokért fogok küzdeni, ahogy azt egész életemben tettem” – mondta Trulli az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

“A hátam mögött lévő tapasztalattal tudom, hogy nem kell túl sok kockázatot vállalnom, és ha a belső oldalon érek az első kanyarhoz, nem fogom feladni, azonban ha egy kicsit hátrébb csúszok, nem fogok őrülten támadni.”

“A saját versenyemet futom, és a legfontosabb dolog a végső eredmény. A lehető legjobb futamot szeretném teljesíteni. Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne, és a bajnokság állása nem lesz szempont számomra.”

A Toyota versenyzője azt is bevallotta, hogy kis híján nem vállalta a folytatást, miután a tegnapi edzéseket követően nagyon rosszul érezte magát.

“Azt gondoltam, hogy nem fogom tudni befejezni a pénteki napot, mert nem éreztem jól magam, ám egy ilyen eredmény után hatalmas köszönetet szereznék mondani az egész csapatnak, a mérnököknek, és az orvosnak… mindent megadtak nekem, hogy gyors tudjak lenni. Még mielőtt Brazíliába érkeztem volna, tudtam, hogy egy nagyon technikás és nehéz pálya, ahol esélyem lesz jól szerepelni, és egy remek eredményt elérni.”

“Most pedig itt vagyok, és kiválóan teljesítettünk a mai időmérő edzésen. Örülök a csapat sikerének, ez is bizonyítja, hogy sokat fejlődtünk az idei évben.”

Trulli egyébként legutóbb a 2005-ös Francia Nagydíjon indulhatott az első sorból.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS