Friss hírek

Trulli Ove Anderssonra emlékezett a dobogón

Jarno Trulli a Toyota egykori csapatvezetőjének, a hónap elején egy autóbalesetben elhunyt Ove Anderssonnak ajánlotta a hétvégi Francia Nagydíjon elért dobogós helyezését.

Jarno Trulli a Toyota egykori csapatvezetőjének, a hónap elején egy autóbalesetben elhunyt Ove Anderssonnak ajánlotta a hétvégi Francia Nagydíjon elért dobogós helyezését.

Az olasz versenyző, aki legutóbb a 2005-ös Spanyol Nagydíjon ünnepelhetett a dobogón, fantasztikus vezetést bemutatva, a Ferrari duója mögött a harmadik helyen ért célba Magny-Cours-ban.

“Micsoda fantasztikus eredmény, és egy csodálatos hétvége az egész csapatnak” – mondta Trulli. “Nagyon keményen hajtottunk, mert az eredményt Ove Anderssonnak akartuk ajánlani, aki rengeteget tett a Toyota Motorsportért.”

Hirdetés
 

Trulli számára nem volt egyszerű a futam vége, hiszen hatalmas nyomás alatt tartotta a mögött autózó Heikki Kovalainen, akivel az utolsó előtti kanyarban össze is értek, de szerencsére egyikük autója sem sérült meg.

“Fantasztikus volt a mai verseny, nem volt egyszerű. Jó volt a sebességünk, bár harcolnunk kellett néhány olyan autóval is, amely gyorsabb volt, mint a miénk” – magyarázta az olasz pilóta.

“Nagyon keményen harcoltam, de ezt várják tőlem és a Toyotától az emberek. Mikor a futam végén elkezdett esni az eső, óvatosnak kellett lennem, mert soha nem lehet tudni, milyen állapotban van a pálya, mikor elől autózol. Aztán minden visszatért a régi kerékvágásba, felvettem a ritmust, és fej-fej elleni csatát vívtunk Heikkivel, mint a gokartban.”

“A csapat egyetlen hibát sem követett el a hétvége folyamán, a gyárban kiválóan dolgoztak a szakemberek, hiszen az új elemek nagyon jól működtek, és a jelenlévő szerelőkkel is meg vagyok elégedve, a kiállások alkalmával csodálatosan dolgoztak.”

“Van még mit csinálnunk, de elégedettek vagyunk a mai eredménnyel. A csapat kiváló munkát végzett, az autók jól muzsikáltak, és mindenki motivált volt. Úgy tűnik, jó irányba haladnak a dolgok.”

A Toyota csapatvezetője, John Howett a következőkkel folytatta: “Ez egy fantasztikus nap az egész Toyota Motorsport számára. Hosszú idő óta ez az első dobogós helyezésünk, így ezt az eredményt Ove Anderssonnak szeretnénk ajánlani, aki rengeteget tett a csapatért, és mindenkinek nagyon hiányzik.”

“Gratulálni szeretnék a csapat összes tagjának, a gyárban, a pályán, a versenyen, és a teszteken dolgozóknak, akik lehetővé tették, hogy egy ilyen jó autónk legyen erre a futamra” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!