Trulli szerint a Toyota harcban lesz a Ferrarival

Jarno Trulli úgy gondolja, a Toyota készen áll felvenni a harcot a jelenlegi két favorittal, a Ferrarival és a BMW Sauber istállóval az idei szezonban, miután továbbra is kiválóan teljesít az e heti tesztnek helyet adó Barcelonában.

Jarno Trulli úgy gondolja, a Toyota készen áll felvenni a harcot a jelenlegi két favorittal, a Ferrarival és a BMW Sauber istállóval az idei szezonban, miután továbbra is kiválóan teljesít az e heti tesztnek helyet adó Barcelonában.

A kölni bázisú alakulat idei versenygépe eddig nagyon meggyőzően szerepel a teszteken, így Trulli nem csoda, hogy azt gondolja, csapata készen áll felvenni a harcot a nagyokkal.

“Úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy harcban legyünk a Ferrarival és a BMW Sauberrel az idei szezonban. Célom az, hogy az első háromban, négyben legyek a szezon elején, és majd meglátjuk, mit tudunk ott kezdeni” – mondta Trulli.

A Toyota vezetése az elmúlt években folyamatosan azt hangoztatta, hogy az adott szezon lesz számukra a fordulópont, és végre megszerezhetik első futamgyőzelmét az F1-ben. Ez eddig nem jött be, ám Trulli úgy gondolja, hogy az idei talán a legjobb autó, amit csapata valaha is épített a királykategóriában.

“Természetesen optimisták vagyunk, azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy majd csak az első versenyen tudhatjuk meg az igazságot” – magyarázta. “Mindent egybevéve úgy érzem, kijelenthetem, hogy ez az egyik legjobb autó, amit a Toyota valaha épített. Éppen ezért magabiztosan várom a folytatást, mert úgy gondolom, ott lehetünk az élen.”

Mindezek ellenére Trulli tudja, hogy a teszten látottak nem feltétlenül tükrözik a valós erőviszonyokat, így nem is szeretne előzetes jóslatokba bocsátkozni az idei évet illetően.

“Nagyon nehéz megjósolni a jelenlegi erőviszonyokat” – mondta. “A Ferrari roppant versenyképesnek tűnik, a BMW Sauber is erősnek látszik, ahogy mi is. A Renault sem rossz. A Brawn GP kezdeti teljesítménye is lenyűgözött, ami mindenképpen jó a Forma-1-nek és mindenkinek.”

“A Red Bull is jónak tűnik, az autó kiváló, de csak a versenyeredmények mutatják meg a valós erőviszonyokat. A McLaren nem olyan gyors jelen pillanatban, de mindenki tudja, hogy egy nagyon tapasztalt csapatról van szó, amely bármikor vissza tud vágni.”

“Egy viszont biztos: Ausztráliában minden kiderül” – tette hozzá Trulli.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS