Trulli szerint a Toyota készen áll a győzelemre - F1VILÁG.HU

Trulli szerint a Toyota készen áll a győzelemre

HIRDETÉS

Jarno Trulli bízik abban, hogy a Toyota végre megszerezheti első győzelmét a Forma-1-ben, amire elmondása szerint minden esélye megvan, ugyanis a TF109 az eddigi legjobb versenygép, amit a japánok építettek.

Jarno Trulli bízik abban, hogy a Toyota végre megszerezheti első győzelmét a Forma-1-ben, amire elmondása szerint minden esélye megvan, ugyanis a TF109 az eddigi legjobb versenygép, amit a japánok építettek.

A kölni bázisú csapat minden évet első győzelme megszerzésének reményében kezd meg, ám annak ellenére, hogy tömérdek pénzt költött f1-es programjára, még nem sikerült elérnie célját, és mindig lecsúszott a dobogó legmagasabb fokáról.

Trulli azonban úgy gondolja, hogy ez az év teljesen más lesz, ugyanis az új autó már most sokkal jobban teljesít, mint elődjei a téli teszteken, így minden oka megvan arra, hogy optimistán várja az idei évet.

“Magabiztos vagyok az idei évet illetően, mert a tesztek kiválóan sikerültek” – mondta az olasz versenyző a formula1.com-nak adott nyilatkozatában. “Véleményem szerint az autó versenyképes lesz, és eddig minden nagyon jónak tűnik. Az idei autó sokkal jobb, mint a többi Toyota, amit eddig vezettem a téli időszakban, éppen ezért bizakodó vagyok.”

“Hiszek abban, hogy komoly dolgokat érhetünk el az idei évben, és eddig minden nagyon jónak tűnik a teszteken. Minden okunk megvan arra, hogy optimisták legyünk. Évről évre azon voltunk, hogy javítsunk a teljesítményünkön, és azt gondolom, hogy mára egy jól felépített csapattá nőttük ki magunkat, amely rengeteget fejlődött.”

“A tavalyi évben elért sikereim után minden vágyam az, hogy harcba szállhassak az első helyekért, és megszerezzem a Toyota első futamgyőzelmét a Forma-1-ben” – folytatta Trulli, aki tisztában van azzal, hogy az idei év roppant fontos lesz a japán gárda jövője szempontjából.

“A Toyota nyilvánvalóan azért van a Forma-1-ben, hogy győzelemre vigye. Úgy vélem, a csapatnak van elég tapasztalata, és megvannak a megfelelő emberei, így készen állunk bizonyítani.”

“Számomra és Timo számára egyaránt fontos lesz az idei évad, mert mindketten legalább annyira akarjuk a győzelmet, és a jó eredményeket. Mindannyian egy irányba haladunk, és optimista vagyok, hogy egy eredményes szezon előtt állunk” – magyarázta az olasz.

Trulli azt is megerősítette, hogy csapata tartja magát eredeti tervéhez, és nem használja hibrid rendszerét az első versenyeken, ami véleménye szerint nem jelent majd hátrányt számukra a szezon elején.

“Úgy gondolom, hogy azok a csapatok, melyek nem használják a KERS rendszert a szezon elején, azért döntöttek úgy, mert azt gondolják, gyorsabbak lesznek nélküle, így nem hiszem, hogy ez bármiféle problémát jelentene” – tette hozzá Trulli.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!