Trulli szerint meglepetést okozhat a Toyota

A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli meg van győződve arról, hogy csapata hatalmas meglepetést okozhat majd riválisainak, miután sikerült áttörést elérnie a téli tesztek alatt.

A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli meg van győződve arról, hogy csapata hatalmas meglepetést okozhat majd riválisainak, miután sikerült áttörést elérnie a téli tesztek alatt.

A mezőny egyik leggazdagabb csapata borzalmasan gyengén teljesített a tavalyi évben, mikor mindössze tizenhárom pontot szerzett, mellyel a McLaren kizárását követően csak a hatodik helyen végzett a konstruktőrök versenyében.

Az új autó, amely teljesen különbözik elődjétől, remekül teljesített a téli tesztek utolsó állomásain, így Trulli magabiztosan várja a folytatást.

Az olasz versenyző ugyan tisztában van azzal, hogy csapata nem veheti majd fel a versenyt a Ferrarival és a McLarennel, úgy érzi, hogy a Toyota a két élcsapat mögött harcba szállhat a többiekkel.

“Elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával, és azzal, ahogyan a csapat dolgozik” – mondta Trulli az Autosportnak adott nyilatkozatában.

“Boldog vagyok, mert végre megtaláltuk a helyes irányt. A TF108 egy teljesen más autó. Már az első teszten is elmondta, hogy egy teljesen más állat, mint a tavalyi. A tavalyi évben mindannyian tudtuk, hogy komoly problémáink vannak, de idén sokkal magabiztosabb vagyok.”

“Továbbra is óvatosan nyilatkozom, de szerintem a csapat jó irányba halad, és egyre jobban is meri az új autót. Bosszantó, hogy néhány dolog nem úgy működött a pályán, ahogy azt gondoltuk, és a teljesítményünk is gyengébb volt, azt mondhatom, hogy hatalmasat léptünk előre. Az aerodinamikai csomag jól muzsikál, és még jobb lesz.”

“Éppen ezért úgy gondolom, hogy közel állunk az élmezőnyhöz, ha leszámítjuk a Ferrarit és a McLarenrt, mert ők nagyon, de nagyon erősek. Azonban úgy érzem, hogy közel vagyunk a többiekhez.”

“Optimista vagyok. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak meglepetést okozhatunk, és megnehezíthetjük egyesek életét. Versenyképesek lehetünk. Felejtsük el a Ferrarit és a McLarent, mert ők mindenki előtt járnak, de azt gondolom, hogy a többiek látótávolságon belül vannak.”

“A TF108 egy igazi versenyautó. Változtatsz dolgokon, és érzed a különbséget. Ha nagyon, de nagyon kicsi módosításokat eszközlünk, még ha hibázunk is, nem történik probléma. Ez egy nagyon jó érés számomra és a csapat számára egyaránt” – tette hozzá Trulli.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS