Trulli szerint meglepetést okozhat a Toyota - F1VILÁG.HU

Trulli szerint meglepetést okozhat a Toyota

HIRDETÉS

A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli meg van győződve arról, hogy csapata hatalmas meglepetést okozhat majd riválisainak, miután sikerült áttörést elérnie a téli tesztek alatt.

A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli meg van győződve arról, hogy csapata hatalmas meglepetést okozhat majd riválisainak, miután sikerült áttörést elérnie a téli tesztek alatt.

A mezőny egyik leggazdagabb csapata borzalmasan gyengén teljesített a tavalyi évben, mikor mindössze tizenhárom pontot szerzett, mellyel a McLaren kizárását követően csak a hatodik helyen végzett a konstruktőrök versenyében.

Az új autó, amely teljesen különbözik elődjétől, remekül teljesített a téli tesztek utolsó állomásain, így Trulli magabiztosan várja a folytatást.

Az olasz versenyző ugyan tisztában van azzal, hogy csapata nem veheti majd fel a versenyt a Ferrarival és a McLarennel, úgy érzi, hogy a Toyota a két élcsapat mögött harcba szállhat a többiekkel.

“Elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával, és azzal, ahogyan a csapat dolgozik” – mondta Trulli az Autosportnak adott nyilatkozatában.

“Boldog vagyok, mert végre megtaláltuk a helyes irányt. A TF108 egy teljesen más autó. Már az első teszten is elmondta, hogy egy teljesen más állat, mint a tavalyi. A tavalyi évben mindannyian tudtuk, hogy komoly problémáink vannak, de idén sokkal magabiztosabb vagyok.”

“Továbbra is óvatosan nyilatkozom, de szerintem a csapat jó irányba halad, és egyre jobban is meri az új autót. Bosszantó, hogy néhány dolog nem úgy működött a pályán, ahogy azt gondoltuk, és a teljesítményünk is gyengébb volt, azt mondhatom, hogy hatalmasat léptünk előre. Az aerodinamikai csomag jól muzsikál, és még jobb lesz.”

“Éppen ezért úgy gondolom, hogy közel állunk az élmezőnyhöz, ha leszámítjuk a Ferrarit és a McLarenrt, mert ők nagyon, de nagyon erősek. Azonban úgy érzem, hogy közel vagyunk a többiekhez.”

“Optimista vagyok. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak meglepetést okozhatunk, és megnehezíthetjük egyesek életét. Versenyképesek lehetünk. Felejtsük el a Ferrarit és a McLarent, mert ők mindenki előtt járnak, de azt gondolom, hogy a többiek látótávolságon belül vannak.”

“A TF108 egy igazi versenyautó. Változtatsz dolgokon, és érzed a különbséget. Ha nagyon, de nagyon kicsi módosításokat eszközlünk, még ha hibázunk is, nem történik probléma. Ez egy nagyon jó érés számomra és a csapat számára egyaránt” – tette hozzá Trulli.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!