Tsunoda az F1Világnak: Annak semmi értelme, ha üvöltözöm a rádión! - F1VILÁG.HU

Tsunoda az F1Világnak: Annak semmi értelme, ha üvöltözöm a rádión!

HIRDETÉS
A Forma-1-ben jelenleg harmadik szezonját teljesítő Yuki Tsunoda az F1Világ.hu-nak nyilatkozva elárulta, van valami, amiben még mindig nagyon sokat kell fejlődnie, hogy a lehető legjobban segíteni tudja csapatát, a száguldó cirkuszban jelenleg nehéz időket megélő AlphaTaurit.
Orlen, Yuki Tsunoda, AlphaTauri

Tsunoda 2021-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a faenzai istálló színeiben, a Red Bull és a Honda támogatottjaként pedig továbbra is élvezi a csapat bizalmát. Bár az AlphaTauri autója jelenleg egyáltalán nem nevezhető versenyképesnek, Tsunoda képes jó teljesítményt nyújtani, és a gárda eddigi pontjait ő szerezte 2023-ban.

A japán tehetség szerdán az ORLEN médiaeseményének vendége volt főnökével, Franz Tosttal egyetemben, az F1Világ pedig arról faggatta Tsunodát, bő két szezonnyi tapasztalattal a háta mögött vajon mely területeken kellene még fejlődnie.

„A vezetés tekintetében az ember ideális esetben folyamatosan fejlődik versenyről versenyre, amikor képes 100 százalékot nyújtani. Néha viszont túltolod, és megismered a korlátokat” – mondta lapunk kérdésére a japán tehetség. „Amiben nekem fejlődnöm kell, az tényleg a kommunikáció. Néha elöntenek az érzelmek a rádióban, és ez teljesen szükségtelen a csapat számára.”

„Elvégre a csapat az autóval kapcsolatos visszajelzésekre kíváncsi, nem pedig arra, ahogy üvöltözöm. Olyan dolog ez, amiben kontrollálnom kell önmagam. Most ráadásul minden jó visszajelzés számít a csapat fejlődése szempontjából. De alapvetően elégedett vagyok a teljesítményemmel.”

Lapunk azon kérdésére, hogy mi lehet számára a következő lépés a Forma-1-ben, Tsunoda diplomatikusan azt felelte, egyelőre az AlphaTaurira koncentrál, ahol óriási változások vannak folyamatban, hiszen például jelenlegi főnöke, Franz Tost is távozik a csapatvezetői székből. 

„Hogy őszinte legyek, ezen nem igazán gondolkodom, nem igazán agyalok a jövőmön” – válaszolta az AlphaTauri versenyzője.

„Most ugyanis minden nyugodt, ha pedig kellő erőfeszítéseket teszek, az eredmények is jönni fognak, és el fogom tudni érni azokat a célokat, amiket kitűzök magam elé.”

„Az AlphaTauri eleve nagyon sokat fog változni a következő szezonra, szóval majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Momentán viszont elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, elégedett vagyok a csapattal, illetve azzal, ahogy dolgoznak. Mindenki egy irányba húz. Bár sokat küszködünk mostanság, egy irányba nézünk, és mindenki fejlődést szeretne. És ebből én is tudok energiát meríteni, ami fontos. Én a magam részéről pedig igyekszem segíteni őket, amennyire csak tudom, és szállítani nekik az eredményeket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!