Friss hírek

Tsunoda fantasztikus tempója miatt nagyon aggódott főnöke Bakuban

Olyan pazar teljesítménnyel rukkolt elő a múlt vasárnapi Azeri Nagydíjon Yuki Tsunoda, hogy főnöke, Franz Tost attól félt, előbb-utóbb a falban köt majd ki.

A japán tehetség a 7. helyen ért célba a bakui versenyen, és már az időmérőn is remekül szerepelt – igaz, a Q3 végén összetörte versenyautóját.

„Rendben, volt egy kisebb incidense, de az időmérő utolsó szakaszában történt, előfordul az ilyen – megtörtént más tapasztaltabb versenyzőkkel is” – mondta Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke.

Hirdetés
 

A szakember hozzátette, Tsunoda versenytempója még meggyőzőbb volt, mint időmérős sebessége.

„A tempója néha hihetetlen volt. Nagyon aggódtam, hogy valami történni fog, mert nagyon gyors volt. Nagyon jó formában volt.”

„Azt gondolom, a szezon második felében elő fog állni néhány remek eredménnyel, amikor egy kicsit tapasztaltabb lesz, és olyan pályákra látogatunk, amiket ő is ismer.”

„Rengeteget fejlődött – és nem szabad elfelejtenünk, hogy először járt Bakuban. Bahreinben is szerzett 2 pontot, amikor a 9. helyen ért célba, de a Forma-2-ből jól ismerte azt a pályát, ráadásul teszteltünk is ott. Szóval jó beállításokat tudtunk találni.”

„Bakuban viszont nem érezte a pályán, és rögtön alkalmazkodott. A 7. helyről rajtolt, és a 7. helyen ért célba – szerintem fantasztikus munkát végzett, fantasztikus teljesítményt nyújtott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!