Friss hírek

Tsunoda: Ha működne a Red Bull pszichológusa, nincs a kanadai baleset

A Red Bull juniorversenyzőit érzelmileg közismerten nem kímélő Helmut Marko a napokban nyilvánosan beszélt arról, hogy pszichológust fogadott a „problémás” Yuki Tsunoda mellé, a japán viszont nem biztos benne, hogy bölcs lépés volt lecserélni azt a szakembert, akivel évek óta együtt dolgozott.

Bár az AlphaTaurinál második F1-es szezonját töltő japán tempója javul, és egyre gyakrabban képes Pierre Gaslyt is legyőzni, emellett azonban továbbra is hajlamos a balesetezésre. Múlt vasárnap Silverstone-ban Tsunoda éppen csapattársát forgatta ki, miközben a 7-8. helyen haladtak, az előző versenyen, Montrealban pedig furcsa hibát vétett, amikor a bokszutcából kihajtva az első kanyarban a falba csúszott.

A Red Bull tanácsadója az ilyen hibákkal, valamint a 22 éves versenyző csapatrádióban hallható dühkitöréseivel indokolta, miért rendelt egy pszichológust Tsunoda mellé.

Hirdetés
 

A japánt az Osztrák Nagydíj hétvégéjén kérdezték az üggyel kapcsolatban, a pszichológussal való együttműködést pedig nem tartotta különlegesnek, hiszen sok versenyző vesz igénybe hasonló feladatokat ellátó asszisztenst vagy trénert, és neki is volt már egy másik ilyen segédje korábban. Arról pedig egyelőre nincs meggyőződve, hogy a Red Bull által mellé rendelt új személy az előnyére válik.

„Már a Forma-2 óta együtt dolgoztam egy másik pszichológussal, trénerrel. Nagyon elégedett voltam a vele töltött idővel, és neki is nagy szerepe volt abban, hogy felléphettem a Forma-1-be. Az F2-ben az ő segítségével tudtam javítani a teljesítményemen és a kiegyensúlyozottságomon” – idézi Tsunodát a racingnews365.

„Négy versennyel ezelőtt hoztak számomra egy új pszichológust. Egyelőre nem tudom, hogy ez segített-e valamit, de ha jól működne, akkor talán nem történt volna meg a balesetem Kanadában. De szükségünk van még egy kis időre, hiszen neki is jobban meg kell ismernie engem, és le kell fektetnünk, hogy milyen irányba akarunk haladni.”

A japán a 2022-es F1-es szezon feléhez érkezve 11 ponttal áll a bajnoki tabellán, öttel kevesebb egységet szerzett, mint csapattársa, Gasly. Legjobb eredménye eddig az Imolában szerzett hetedik hely volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!