Tsunoda hálás távozó főnökének: „Nélküle nem lennék az F1-ben” - F1VILÁG.HU

Tsunoda hálás távozó főnökének: „Nélküle nem lennék az F1-ben”

Köszönetet mondott főnökének és „legnagyobb támogatójának”, a leköszönő Franz Tostnak az AlphaTauri versenyzője, Yuki Tsunoda.

Franz Tost 18 év után távozik a faenzai istálló csapatfőnöki székéből — helyét a Ferraritól érkező Laurent Mekies veszi át 2024-ben. Tost F1-es pályafutása során kulcsszerepet vállalt a fiatal tehetségek kinevelésében, hiszen a Red Bull néha tulajdonosa, Dietrich Mateschitz elsősorban ezzel a feladattal bízta meg őt 2005 őszén.

Az osztrák szakember olyan fiatal tehetségek pályafutását egyengette, mint a ma már négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, vagy a háromszoros világelső Max Verstappen — de többek között Daniel Ricciardo, Carlos Sainz és Pierre Gasly is nála bontogatta szárnyait.

Tanítványai közé tartozik természetesen Yuki Tsunoda is, aki idén harmadik szezonját töltötte az AlphaTauri csapatánál.

„Franz nélkül nyilvánvalóan most nem lennék itt az F1-ben” — fogalmazott Tsunoda. „Rengeteg tanácsot adott nekem minden versenyen. A rossz és jó pillanatokban megosztottuk egymással az örömünket és bánatunkat. Mindig ő volt a legnagyobb támogató a csapatban.”

„Mindig hitt a tehetségemben, a sebességemben, mindenben. Még első évemben is, amikor küszködtem a szezon első felében — hitt bennem, hogy képes vagyok rá. Enélkül a támogatás nélkül nem tudtam volna annyit fejlődni versenyzőként. Feltehetően sokkal jobban siettettem volna a dolgokat, és elveszítettem volna az irányt. Az, ahogy bánt velem abban az időszakban, nagy segítség volt.”

„Az első évemben több oka is volt, hogy nem tudtam jó teljesítményt mutatni — különösen a szezon első felében. De tavaly óta elkezdtem egyre jobb lenni, és az önbizalmam is nőtt. Most pedig arra fókuszálok, hogy egy komplettebb versenyző legyek, ne csak gyors.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!