Tsunoda helye még bizonytalan az AlphaTaurinál - F1VILÁG.HU

Tsunoda helye még bizonytalan az AlphaTaurinál

Kritikus időszak kezdődik a Forma-1-ben versenyző Yuki Tsunoda számára. A japán pilóta szerződése év végén lejár a csapatánál, miközben a folytatást teljes mértékben az ő teljesítményére bízták.

Köztudottan nehéz dolga van Red Bull kötelékébe tartozó pilótáknak, akiknek talán még F1-es mércével is jelentős elvárásoknak kell megfelelniük. Erről sokat mesélhetne például Pierre Gasly és Alex Albon is, akik Sergio Perez elődjeiként rövid időn belül váltották egymást a Red Bull élcsapatánál.

Az istálló jelenlegi négy F1-es pilótája, Max Verstappen, Yuki Tsunoda, Perez, valamint Gasly közül kétségkívül a 22 éves japánnak a legbizonytalanabb a jövője, hiszen egyedül ő az, akinek nincs még helye a 2023-as mezőnyben. Tsunodát egyébként is furcsán kezeli a Red Bull, Helmut Marko nemrégiben például a család „problémás gyerekeként” hivatkozott rá. Főnöke, Franz Tost azonban nagy reményeket fűz a pilótához, a jövőjét pedig teljes mértékben az ő kezébe adta. A folytatás csak azon áll, Tsunoda hogyan teljesít az év hátralévő részében.

 

„Ha a balesetektől eltekintve úgy folytatja, ahogy most vezet, akkor szerintem jó esélye van. Rajta áll: ha jól teljesít, maradhat, ha nem teljesít elég jól, akkor távozik. Ilyen egyszerű” – fogalmazott a csapatvezető, aki korábban személyesen vette kézbe Tsunoda útjának egyengetését.

„Szeretem a problémás gyerekeket, mert belőlük lehet igazán sokat kihozni. Yuki hibázott, de ezzel tisztában van és dolgozik rajta. Még mindig fejlődésben van, ráadásul gyors is volt ezen a hétvégén. Időt kell neki adni” – fogalmazott Tost.

A hiba alatt Tost a Brit Nagydíjon történtekre hivatkozott, amikor a nyolcadik helyen autózó Tsunoda a verseny hevében bevetődött csapattársa, Gasly mellé, de megcsúszott, és a kollégájának ütközve mindkettejük autóját megtörte. Egy hiba azonban nem pecsételi meg a japán pilóta sorsát.

„Katasztrófa volt a csapat szempontjából, mert Silverstone nehéz helyszín a számunkra, így a hetedik-nyolcadik helyezésünkkel jó pozícióban voltunk. Yuki türelmetlenné vált, megpróbálta kifékezni Pierre-t, de megcsúszott és nekiütközött. Rögtön a verseny után felhívtam az irodámba, és elmondtam neki, hogy ez nem fér bele, ennél türelmesebbnek kell lennie” – tette hozzá Tost.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!