Tsunoda Imolában tesztel az AlphaTaurival - F1VILÁG.HU

Tsunoda Imolában tesztel az AlphaTaurival

HIRDETÉS
Imolában tesztel szerdán az AlphaTauri Forma-1-es csapata. Az olasz kiscsapat egy régebbi versenygépével Yuki Tsudonoda körözhet majd. A cél, hogy a japán versenyző Bahreinben vagy Abu Dhabiban az idei autót is kipróbálhassa egy szabadedzésen.
FAENZA, ITALY - OCTOBER 14: Yuki Tsunoda of Japan completes his seat fit at the Scuderia AlphaTauri factory on October 14, 2020 in Faenza, Italy. (Photo by Josh Kruse/Scuderia AlphaTauri) // Josh Kruse / Scuderia AlphaTauri / Red Bull Content Pool // SI202010140212 // Usage for editorial use only //

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko Imolában lényegében megerősítette, Daniil Kvyat helyét 2021-ben a jelenleg a Forma-2-ben versenyző Tsunoda veszi majd át az AlphaTauri csapatánál.

A 20 esztendős versenyző jelenleg a 3. helyet foglalja el a Forma-2-es ponttáblázaton, ahhoz pedig, hogy hivatalos versenyhétvégén is F1-es autóval körözhessen, legalább 300 km-t meg kell tennie az imolai teszten.

„Yuki Tsunodának meg kell szoknia az F1-es autót – ez lesz az első lehetősége itt, Imolában” – mondta Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke.

„Nem egy könnyű pálya ez, én pedig a lehető legjobb instrukciókat adom majd neki a tennivalókról.”

Ha Tsunoda a legjobb 4 között végez a Forma-2-es sorozatban, megkapja a Forma-1-es rajtengedélyt, ha viszont az 5. helyre kerül, akkor két pénteki szabadedzésre is szüksége lehet, hogy megszerezze a szuperlicenchez szükséges pontokat.

Franz Tost azt mondja, várhatóan a Forma-2-es sorozat bahreini szezonzárója után jelentik be, kik lesznek az AlphaTauri versenyzői 2021-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!