Költségplafon-ügy

Tsunoda is F1-es autóval körözhetett szerdán

Szerdán, Imolában folytatta a 2021-es Forma-1-es idényre való felkészülést az AlphaTauri újonc versenyzője, Yuki Tsunoda. A japán tehetség a kiscsapat 2019-es modelljével rótta a köröket.

Tsunoda Daniil Kvyat helyét vette át a faenzai istállónál, a csapat központjából néhány kilométerre található versenypályán pedig a korábban még Toro Rosso néven szereplő csapat STR14-es kódjelű autójával körözhetett.

Mivel az előszezoni tesztek során a csapatok idén mindössze 3 napot tölthetnek el a versenypályán idei autóikkal, minden megtett kilométer különösen fontos a versenyzőknek – különösen az újonc pilótáknak!

Hirdetés
 

Tsunoda ráadásul azért is örülhet a szerdai lehetőségnek, mert a Forma-1 mezőnye idén is rajthoz áll majd Imolában: a szezon második versenyét rendezik a legendás aszfaltcsíkon.

Úgy tudjuk, a tavaly még a Forma-2-ben szereplő japán Misanóban is tesztelhet majd februárban.

A mai volt egyébként a harmadik alkalom, hogy Tsunoda F1-es autót vezetett: még tavaly novemberben szintén Imolában tesztelt, decemberben pedig az AlphaTauri 2020-as autójával részt vehetett a fiatal versenyzők tesztjén, Abu Dhabiban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tsunoda is F1-es autóval körözhetett szerdán
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!