Friss hírek

Tsunoda: Jóval felkészültebb vagyok, mint tavaly

Yuki Tsunoda, az AlphaTauri Forma-1-es csapatának japán pilótája úgy érzi, sokkal felkészültebben vághat neki az idei szezonnak, mint tavaly, amikor első évét teljesítette a királykategóriában.

A fiatal pilóta magabiztosan kezdte az elmúlt idényt, a szezon során azonban meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott, és sok hibát is elkövetett – ami egy újonc versenyzőtől azért egyáltalán nem szokatlan. Az AlphaTauri viszont ennek ellenére bizalmat szavazott neki 2022-re is, Tsunoda pedig reméli, sikerül felhasználni a tavaly megszerzett tapasztalatokat.

„Nagyon várom már, hogy újra versenyezzünk. Úgy érzem, sokkal jobban tudom már, mit kell tennem, mint 1 évvel ezelőtt. Tudom, hogyan készüljek fel ahhoz, hogy jól teljesítsek” – mondta a fiatal pilóta. „Tudom, mik a gyenge pontjaim, építeni tudok a tavalyi tapasztalatokra, és keményen dolgoztam azért, hogy készen álljak.”

Hirdetés
 

„Tavaly, ha valami váratlan vagy szokatlan dolog állt elő, nem tudtam elég gyorsan alkalmazkodni, hogy megbirkózzak a helyzettel, ezért is küszködtem sok versenyen. Az évet viszont jól zártam, 4. lettem Abu Dhabiban, szóval szeretném átmenteni ezt a lendületet az új szezonra is. Nagyobb nyomást érzek magamon, mint tavaly, de ez kellemes nyomás, ami motivál is, ha tréningezek.”

Az AlphaTauri hétfőn mutatta be új, AT03-as kódjelű versenyautóját, mellyel jövő héten meg is kezdi a tesztelést a csapat Barcelonában.

„A szimulátorban már teszteltem az autót. A csapat még most is rengeteg adatot táplál be a szélcsatornából, és bár nem a végleges specifikáció, hasonlóak az érzéseim, mint azzal az autóval, amit az abu dhabi teszten használtunk az elmúlt év végén. Nyilván a leszorítóerő kevesebb, mint tavaly, és ez érezhető is a kanyarokban. Összességében jók a benyomásaim a szimulátoros munka alapján, szóval meglátjuk a barcelonai bejáratáson, hogyan mozog az autó a pályán.”

Arra a kérdésre, hogy mik a céljai második F1-es szezonjában, Tsunoda így válaszolt: „Szeretnék javítani a tempómon és a következetességemen a vezetési módomat illetően. Tudom, mit kell tennem ahhoz, hogy ez így legyen. Ha úgy tudok dolgozni, ahogy a tavalyi év utolsó 3-4 versenyén, az kezdetnek jó lesz. Nem lesz egyszerű, de meggyőződésem, hogy sikerülni fog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!