Friss hírek

Tsunoda készen áll arra, hogy vezére legyen az AlphaTaurinak

Nagy feladat vár 2023-ban az AlphaTauri Forma-1-es csapatának ifjú versenyzőjére, Yuki Tsunodára – a japán versenyző Pierre Gasly távozása után vezérpilótája lesz az olasz istállónak, ám nem ijed meg a kihívástól.

A 22 esztendős versenyző idén második szezonját teljesíti a Forma-1-ben, jelenleg pedig az összetett pontverseny 17. helyét foglalja el 11 megszerzett ponttal. Tény, az AlphaTaurinak idén nem úgy megy a szekér, mint az elmúlt években, ám azt sem lehet véka alá rejteni, hogy Tsunoda jóval kevesebb pontot szerzett idén, mint rutinos csapattársa, Pierre Gasly: a francia pilóta 23 egységet gyűjtött eddig.

Gasly jövőre az Alpine-nál folytatja F1-es pályafutását, helyét Nyck de Vries veszi át, aki eddig mindössze egy királykategóriás futamon állt rajthoz, habár rutinos versenyzőnek számít. A kezdeti hónapokban tehát mindenképpen Tsunoda lesz az AlphaTauri vezérpilótája – ő azonban nem ijed meg a rá váró kihívástól.

Hirdetés
 

Amikor a fiatal pilótát arról kérdezték, készen áll-e arra, hogy a következő idénytől kezdve irányt mutasson a csapatnak, így válaszolt: „Igen. Azt gondolom, sokat kell még tanulnom az év hátralévő részében – például Pierre-től. Az biztos, hogy csökkentenem kell az olyan hibák számát, mint amilyet Szingapúrban elkövettem, és van még sok egyéb dolog is, például a büntetések, amik szükségtelenek.”

„Ezekben mindenképpen fejlődnöm kell, ugyanakkor viszont a tempóval – főleg az egykörös tempóval – igazán elégedett vagyok, és remek fejlődést értem el. Szeretném megtartani ezt a lendületet a következő évre is. Az viszont biztos, hogy újra el kell kapnom azt a remek ritmust, amit megtaláltam a szezon első felében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tsunoda készen áll arra, hogy vezére legyen az AlphaTaurinak
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!