Tsunoda kifakadt az FIA-ra: Nem bízom bennük! - F1VILÁG.HU

Tsunoda kifakadt az FIA-ra: Nem bízom bennük!

HIRDETÉS
Erős kritikát fogalmazott meg a Nemzetközi Automobil Szövetség felé az F1-es büntetőpontok listáját vezető Yuki Tsunoda. Szerinte a döntéshozók kiszámíthatatlanok, nem lehet bennünk megbízni.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT03 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 27, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)

A Monacói Nagydíjat követően szabálymódosításról adott hírt az FIA, aminek következtében a soron következő Forma-1-es futamtól lazábban értelmezik a bokszutca be-és kivezető szakaszain felfestett fehér vonalakra vonatkozó előírást. Ezt megelőzően még minden pilótára súlyos büntetés várt, aki hozzáért a vonalhoz, Monacóban azonban Sergio Perez és Max Verstappen is megúszott egy-egy ilyen vétséget. A módosításra reagálva Yuki Tsunoda fogalmazott meg kritikákat, mivel ő tavaly egy versenyen belül kétszer kapott büntetést a szigorúan betartatott előírás miatt.

Nem bízom az FIA-ban. Teljesen kiszámíthatatlanok. Négy megrovásnál járok, legutóbb Monacóban kaptam, amit még mindig nem értek. Nem jó dolog árulkodni, de vannak pilóták, akik rosszabb dolgokat csináltak, és még csak nem is vizsgálták őket. Aztán más versenyeken hirtelen szigorúbban ellenőriznek, és hasonlók. Szerintem bizonyos versenyeken büntetést fog kapni, aki rámegy a fehér vonalra. Igyekszem tartani magam a szabályokhoz, hogy ne kerüljek bajba. Nem hiszem, hogy átmehetnék a fehér vonalon csak azért, mert Max és Checo Monacóban megtehette. Ez minden alkalommal máshogy lesz” – fakadt ki a fiatal japán.

A rossz szájíze ellenére Tsunoda egy-két pozitívumot is felhozott a felügyelők mellett.

„Nem akarok csak negatív dolgokat mondani, mert arra törekszenek, hogy mindenkivel sportszerűek legyenek. A pályahatár kérdése például egyértelműbbé vált. Más dolgokban, például a versenybalesetek vagy a forgalom kapcsán Michael Masi tapasztaltabb döntéseket hozott” – tette hozzá a pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!