Friss hírek

Tsunoda kihasználná a hazai pálya előnyeit Imolában

Magabiztosan érkezik meg az Emilia-Romagna Nagydíj helyszínére, Imolába az AlphaTauri Forma-1-es csapatának újonca, Yuki Tsunoda. A japán tehetség rengeteget körözött már a legendás versenypályán, ami előnyére válhat az előttünk álló hétvégén!

Az imolai hazai verseny lesz az AlphaTauri számára, hiszen a csapat faenzai központja alig néhány kilométerre található a versenypályától.

Az istálló az aszfaltcsík közelségét jó néhányszor ki is használta: Tsunoda az F1-es debütálásra való felkészülés során rengeteg kört tett meg Imolában Forma-1-es autóval, így ebből a szempontból egy jóval könnyebb hétvége vár számára.

Hirdetés
 

„Amikor számomra új pályákra érkezünk majd – például Portimaóba vagy Monacóba –, akkor nehezebb dolgom lesz, mint Bahreinben” – mondta a japán tehetség, aki a szezonnyitó versenyen a 9. helyen ért célba, így 2 pontot szerzett csapatának.

„Imolában nem lesz gond, mivel sokat vezettem már ott, szóval hasonlóképp dolgozhatok, mint Bahreinben. Fel fogom használni az első versenyhétvége tapasztalatait is, és Imolában már eleve magabiztosan érzem magam az autóban.”

„Úgy kezdem majd a hétvégét, hogy fokozatosan építem fel a tempómat. Ez lesz a kulcs, hiszen az ember nem akar hibázni az első edzésen, ami miatt elveszíti az önbizalmát. Mivel már az idény előtt köröztünk itt, csapatként a beállításokra fókuszálhatunk, és arra, hogy maximalizáljuk ezt az előnyt, és remélhetőleg jó eredményt érhetünk el. Ez fontos lenne, hiszen hazai versenye lesz ez a csapatnak, és még számomra is olyan lesz, mintha otthon lennék.”

Tsunoda azt mondja, bár ő maga jobb eredményt várt Bahreinben, nagyon örül a rajongók támogatásának. A japán tehetség meglepődött azokon a pozitív reakciókon, amiket az európai szurkolóktól kapott.

„Érdekes volt, hogy a bahreini verseny után komolyabb reakció érkezett az európai rajongóktól, mint a japánoktól. Ez kulturális dolog: a japán szurkolók látni akarják, mire vagyok képes néhány versenyhétvége alatt, mielőtt következtetéseket vonnának le.”

„De meglepett az európai reakció. Nem számítottam rá, mivel a bahreini hétvége nem alakult tökéletesen számomra, és abban bíztam, hogy előrébb végzek. Örülök a rajongók támogatásának, de nem érzek extra nyomást emiatt, pozitívumként fogom fel, ezen a hétvégén pedig egyszerűen csak teszem a dolgom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tsunoda kihasználná a hazai pálya előnyeit Imolában
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben
Kiderült, Vettelnek mekkora esélye volt visszatérni a Red Bullhoz
Hivatalos: Herta nem kapja meg az F1-es jogosítványt!
Alonsóra nem haragszik, Piastriban viszont nagyot csalódott az Alpine-főnök

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!