Tsunoda kihasználná a hazai pálya előnyeit Imolában - F1VILÁG.HU

Tsunoda kihasználná a hazai pálya előnyeit Imolában

HIRDETÉS
Magabiztosan érkezik meg az Emilia-Romagna Nagydíj helyszínére, Imolába az AlphaTauri Forma-1-es csapatának újonca, Yuki Tsunoda. A japán tehetség rengeteget körözött már a legendás versenypályán, ami előnyére válhat az előttünk álló hétvégén!
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda on track during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Az imolai hazai verseny lesz az AlphaTauri számára, hiszen a csapat faenzai központja alig néhány kilométerre található a versenypályától.

Az istálló az aszfaltcsík közelségét jó néhányszor ki is használta: Tsunoda az F1-es debütálásra való felkészülés során rengeteg kört tett meg Imolában Forma-1-es autóval, így ebből a szempontból egy jóval könnyebb hétvége vár számára.

„Amikor számomra új pályákra érkezünk majd – például Portimaóba vagy Monacóba –, akkor nehezebb dolgom lesz, mint Bahreinben” – mondta a japán tehetség, aki a szezonnyitó versenyen a 9. helyen ért célba, így 2 pontot szerzett csapatának.

„Imolában nem lesz gond, mivel sokat vezettem már ott, szóval hasonlóképp dolgozhatok, mint Bahreinben. Fel fogom használni az első versenyhétvége tapasztalatait is, és Imolában már eleve magabiztosan érzem magam az autóban.”

„Úgy kezdem majd a hétvégét, hogy fokozatosan építem fel a tempómat. Ez lesz a kulcs, hiszen az ember nem akar hibázni az első edzésen, ami miatt elveszíti az önbizalmát. Mivel már az idény előtt köröztünk itt, csapatként a beállításokra fókuszálhatunk, és arra, hogy maximalizáljuk ezt az előnyt, és remélhetőleg jó eredményt érhetünk el. Ez fontos lenne, hiszen hazai versenye lesz ez a csapatnak, és még számomra is olyan lesz, mintha otthon lennék.”

Tsunoda azt mondja, bár ő maga jobb eredményt várt Bahreinben, nagyon örül a rajongók támogatásának. A japán tehetség meglepődött azokon a pozitív reakciókon, amiket az európai szurkolóktól kapott.

„Érdekes volt, hogy a bahreini verseny után komolyabb reakció érkezett az európai rajongóktól, mint a japánoktól. Ez kulturális dolog: a japán szurkolók látni akarják, mire vagyok képes néhány versenyhétvége alatt, mielőtt következtetéseket vonnának le.”

„De meglepett az európai reakció. Nem számítottam rá, mivel a bahreini hétvége nem alakult tökéletesen számomra, és abban bíztam, hogy előrébb végzek. Örülök a rajongók támogatásának, de nem érzek extra nyomást emiatt, pozitívumként fogom fel, ezen a hétvégén pedig egyszerűen csak teszem a dolgom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!