Tsunoda már idén vezetheti az AlphaTauri autóját - F1VILÁG.HU

Tsunoda már idén vezetheti az AlphaTauri autóját

HIRDETÉS
Az Emilia-romagna-i Nagydíj után Imolában körözhet az AlphaTauri egy korábbi versenyautójával Yuki Tsunoda. A japán tehetség a szezon későbbi szakaszában egy pénteki szabadedzésen is lehetőséget kap a csapattól.
FAENZA, ITALY - OCTOBER 14: Yuki Tsunoda of Japan completes his seat fit at the Scuderia AlphaTauri factory on October 14, 2020 in Faenza, Italy. (Photo by Josh Kruse/Scuderia AlphaTauri) // Josh Kruse / Scuderia AlphaTauri / Red Bull Content Pool // SI202010140212 // Usage for editorial use only //

A 20 esztendős versenyző a Red Bull juniorprogramjának tagja, jelenleg a 3. helyet foglalja el a Forma-2-es sorozatban, és szinte biztos, hogy a faenzai kiscsapat színeiben bemutatkozik majd az F1-ben jövőre, ha elegendő pontot szerez a szuperlicenc megszerzéséhez.

Tsunoda a minap az AlphaTauri faenzai központjában járt, ahol megejtette üléspróbáját – a japán versenyző november 4-én, Imolában kap lehetőséget egy 2018-as autóval, valamelyik nagydíjhétvégén pedig az idei modellt is kipróbálhatja majd.

„A Red Bull filozófiája az, hogy nem politikai okokból hoz versenyzőt az AlphaTaurihoz, hanem sportsikerei miatt. Ennek tehát semmi köze ahhoz, hogy a Honda marad-e, vagy sem” – mondta Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke arra a kérdésre, hogy a Honda 2021 végi kivonulása hogyan érinti majd Tsunodát.

„Yuki Tsunoda fantasztikus munkát végez az F2-ben, két versenyt megnyert – az egyiket Spában, a másikat Silverstone-ban, Ausztriában pedig a vizes pályán sokáig veszített, de problémája volt a rádióval, és csak a második helyen ért célba.”

„Megvan a természetes sebessége, a tudása, a többit pedig majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!