Friss hírek

Tsunoda: Most már az autóról is tudunk beszélgetni Gaslyval

Remekül kijön csapattársával, Pierre Gaslyval a Forma-1-ben idén már második szezonját teljesítő Yuki Tsunoda. A japán pilóta azt mondja, mivel egyre több rutint szerez, már nem csupán hétköznapi dolgokról tud beszélgetni a francia pilótával.

Tsunoda tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben, és bár biztatóan kezdte a szezont, végül elég hullámzóan alakult számára a bajnokság, miközben Gasly elképesztő formát mutatott. A japán pilóta ugyanakkor idén is lehetőséget kapott az AlphaTauri csapatától, és természetesen igyekszik is meghálálni a bizalmat: egyelőre a megszerzett pontok tekintetében jobban is áll, mint csapattársa, az összetett 12. helyét foglalja el.

A fiatal versenyző elárulta, jó a kapcsolata Gaslyval, annak pedig külön örül, hogy már az F1-es dolgokról is egyre többet tudnak beszélgetni.

Hirdetés
 

„A kapcsolatom Pierre-rel remek. Többet beszélünk, mint tavaly, az biztos. Többet beszélünk arról, hogy hogyan tudnánk gyorsabbá tenni az autót, vagy milyen érzés vezetni, hogyan csináljunk bizonyos dolgokat, hogy gyorsabb legyen. Azt gondolom, idén már több ilyen beszélgetésünk van köztünk, mint Forma-1-es versenyzők között” – fogalmazott Tsunoda.

„És egyértelműen ez a helyes út, ilyen társalgásokra van szükség, hogy fejlődjünk csapatként, és jelenleg élvezzük is azt a fejlődést, amit az elmúlt versenyek után sikerült elérnünk.”

Tsunoda azt mondja, idén talán magabiztosabbnak is érzi magát, mint tavaly – ez nyilván a megszerzett rutinnak köszönhető.

„Azt hiszem, más érzés, mint tavaly. Még szerintem túl korai azt mondani, hogy kényelmesebben érzem magam, vagy több az önbizalmam, de másképp érzem magam, mint tavaly. Sokkal jobban kontroll alatt tartok minden. Több helyzetet tudok kontrollálni. Tudom, hogyan gondolkodik a csapat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!