Friss hírek

Tsunoda nehezebb helyzetben lenne, mint Mick Schumacher?

Yuki Tsunoda az idei szezon három újonca közül messze a legkiemelkedőbben teljesít, ha csak a megszerzett pontokat nézzük. Az AlphaTauri japán pilótájának persze könnyű, hiszen a másik két kezdő – Schumacher és Mazepin – a versenyképtelen Haasban küszködik.

Vagy talán még sincs olyan kedvező helyzetben a 21 éves japán újonc? Honfitársa, a kétszeres Indy 500-győztes (és jelenleg is az amerikai IndyCar sorozatban versenyző) Takuma Sato mindenesetre kiállt mellette a GPblog.com oldalon közölt nyilatkozata szerint.

„Arról már mindenki megbizonyosodhatott, hogy Yuki nyers tempója megkérdőjelezhetetlen. Elképesztően gyors srác, de még csak a húszas évei elején jár, és négy esztendeje még a japán Formula–4-ben versenyzett” – mondta a 44 éves Sato, aki 2002 és 2008 között volt az F1-es mezőny tagja.

Tsunoda pályája eddig valóban üstökösként ívelt fölfelé. 2016-ban csatlakozott a japán F4-hez, ahol a második teljes évében bajnok lett. 2019-ben az F3-ban futamgyőzelmet tudott szerezni, 2020-ban pedig az összetett harmadik helyén végzett az F2-ben.

A Forma–1-ben eddig 11 versenyen indulhatott, és 5-öt pontszerző helyen fejezett be. Legjobb eredményét éppen a legutóbbi Magyar Nagydíjon érte el, a zavarosban ügyesen halászva a 6. pozícióban futott be a célba.

Az AlphaTauri csapatvezetője, Franz Tost szerint 3 év kell a tehetséges újonc számára, mire valóban beérik. Kérdés, hogy kap-e ennyi időt, ha a Honda már nem áll mellette, márpedig a japán gyártó jövőre elhagyja a sorozatot.

„Yuki gyorsan emelkedett felfelé, és kétségtelenül nehezebb dolga van, mint mondjuk Mick Schumachernek. A németnek egy másik újonccal kell megküzdenie a csapatában, míg Yuki az egyik leggyorsabb srác, Pierre Gasly ellen versenyez” – folytatta Sato.

Az idősebb honfitárs szerint Tsunodát csak kevesen ítélik meg fair módon. Ő viszont azt várja, hogy az AlphaTauri pilótájának gyorsan javul majd a teljesítménye, amint magabiztosabban érzi magát a kocsiban.

„Úgy hiszem, minden képessége és lehetősége megvan ahhoz, hogy nagyon jó Forma–1-es pilótává váljon. Csak egy kicsit több időt kell neki adnunk” – zárta Sato, aki az F1-es karrierje alatt egyszer (2004-ben) a dobogó harmadik fokára is felállhatott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!