Tsunoda: Sok trükköt ismerek Szuzukában! - F1VILÁG.HU

Tsunoda: Sok trükköt ismerek Szuzukában!

Először versenyezhet hazai közönsége előtt a Forma-1-ben Yuki Tsunoda, a japán tehetség pedig azt mondja, egyelőre nem érzi azt, hogy ez extra nyomást jelent majd számára.

Tsunoda második szezonját tölti a Forma-1-ben, és mivel 2019-ben versenyzett utoljára Szuzukában a mezőny, az AlphaTauri pilótájának most először lesz lehetősége arra, hogy királykategóriás autóval guruljon pályára Japánban. Az alsóbb kategóriákban persze Tsunodának már volt lehetősége itt versenyezni, sőt, remekül ismeri a szuzukai pályát, ami reményei szerint nagy előny lesz majd számára az előttünk álló hétvégén.

„Azt hiszem, négy éve volt, hogy a Forma-4-ben vezettem itt, és utoljára nyertem is Szuzukában. Nagyon kedvelem a pályát, 2016 óta vezettem itt, és több mint 10 ezer kört tettem már meg Szuzukában, szóval sok trükköt ismerek. De persze az F1-ben vezetni azért teljesen más” – fogalmazott a japán tehetség. „Viszont azt gondolom, a tapasztalat szempontjából számomra ez az egyik legjobb pálya.”

 

Arra a kérdésre, hogy mekkora nyomással jár számára az első hazai verseny, Tsunoda így felelt: „Egyértelműen király dolog. Nem érzek semmilyen extra nyomást, mivel nagyon nehéz elképzelnem, hogy vezetek itt, hiszen korábban még csak nézőként figyeltem ezeket a srácokat, most pedig már én versenyzem a rajongók előtt. Szóval nehéz elképzelnem, milyen lesz.”

A japán pilóta a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon nem jutott el a kockás zászlóig, egy hiba után ugyanis a gumifalba csúszott. Reméli, ezen a hétvégén nem fordul elő hasonló.

„Az biztos, hogy az olyan hibák számát csökkentenem kell, mint amilyet Szingapúrban elkövettem. A büntetések is olyan dolgok, amik teljesen szükségtelenek. Szóval ezekben fejlődnöm kell, ugyanakkor viszont a tempóval – főleg az egykörös tempóval – elégedett vagyok, és sikerült fejlődnöm eddig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!