Friss hírek

Tsunoda tanulni szeretne a kiábrándító imolai hétvégéből

IMOLA, ITALY - APRIL 17: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 17, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Rendkívül csalódott imolai szereplése miatt az AlphaTauri Forma-1-es csapatának újonc pilótája, Yuki Tsunoda. A japán versenyző reméli, sikerül tanulnia az Emilia-Romagna Nagydíjon történtekből.

Tsunoda magabiztosan érkezett meg Imolába, hiszen a korábbi tesztekből kifolyólag jól ismerte már a legendás pályát, ráadásul az AlphaTauri autójának is kedvezett az olasz aszfaltcsík.

A fiatal versenyző azonban már az időmérő első szakaszában elkövetett egy nagy hibát: túl keményen nyomta, és összetörte versenyautóját.

„Ami a Q1-et illeti, teljes mértékben az én hibám volt. Ha azt nézem, milyen volt az autó teljesítménye ezen a hétvégén, egyszerűen nem kellett volna annyira nyomnom” – ismerte el Tsunoda.

„Nem tudom, miért, de túl keményen nyomtam, habár nem lett volna szükség rá. Kicsúsztam a pályáról, és teljes mértékben az én hibám volt.”

A verseny első szakaszában ugyan szépen jött előre, a futam újraindítása után azonban megpördült a Tamburello kanyarban, majd egy 5 másodperces időbüntetést is kapott, mert rendre kiszélesítette a pályát a Piratellában.

„A tempó megvolt. Majdnem megelőztem Lewist is. Szóval jó volt a sebességünk, de megnehezítettem magamnak… A pályahatárok abban a helyzetben nem érdekeltek túlzottan, hogy őszinte legyek. Egyszerűen nagyon frusztrált voltam, és próbáltam olyan gyors lenni, amennyire csak lehet” – magyarázta az AlphaTauri versenyzője.

„Természetesen megbüntettek a pályakiszélesítés miatt, mert újra meg újra elkövettem. Tanulnom kell ezekből a jövőben. Sokkal fókuszáltabbá kell válnom. A piros zászlós versenymegszakításig jól koncentráltam, de aztán veszítettem ebből, és ez kulcsfontosságú a jövő szempontjából.”

„Amikor elkövetek egy hibát, mindig nehezen alszom – főleg az időmérős baleset után, mert az egy komoly dolog volt számomra.”

Tsunoda azt mondja, a kiábrándító hétvége után elnézést kért az AlphaTauri csapatfőnökétől, Franz Tostól.

„Franz azt mondta, „ne aggódj, a tanulásról szól”, és a legtöbb újonc pontosan ezt csinálja első évében. Tanulnom kell belőle, és nem szabad újra elkövetnem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!