Friss hírek

Tsunoda tart a Red Bull reakciójától, főnöke viszont megvédte

Megvédte versenyzőjét, Yuki Tsunodát a Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérő edzése után az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost. A japán pilóta ezzel együtt tart a Red Bull reakciójától.

A japán versenyző a szombati kvalifikáció egyik főszereplőjévé vált, hiszen bejutott a Q3-ba, ott azonban kicsúszásával akaratlanul akadályozta a mögötte érkező két Red Bull-pilótát, Sergio Perezt és Max Verstappent.

Az eset után Christian Horner, az energiaital-gyárossok csapatfőnöke is értetlenül állt a történtek előtt, azt mondta, „meg lettek Tsunodázva” az időmérőn.

Hirdetés
 

Tsunoda a pálya 11-es kanyarjában ment ki a bukótérbe, közvetlenül Perez előtt, az incidens miatt pedig Verstappennek is el kellett emelnie a lábát a gázról.

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke viszont védelmébe vette a japán újoncot, hiszen semmi rosszat nem tett.

„Szóltunk neki a rádión, hogy jönnek a Red Bullok, szóval lement a pályáról, hogy könnyen meg tudják előzni őt. Perez pedig követte őt. Szóval nem Yuki hibája volt” – mondta a szakember.

„Nem hibázott. Szándékosan csinálta. Szóltunk nekik, hogy jönnek a Red Bullok, hogy érkezik Perez, és direkt kiment a pályáról, hogy ne zavarja őket, vagy ne legyen előttük.”

„Hogy őszinte legyek, abszolút nem értem, Perez miért csúszott ki a pályáról. Yuki lehúzódott, ahogy az összes versenyző, hogy helyet csináljon azoknak az autónak, akik időmérős körön jönnek mögötte. Ő nem mért körön volt. Ilyen egyszerű.”

Tsunoda egyébként a mezőny végéről kezdi meg a mai versenyt erőforráscseréje miatt, az AlphaTauri azonban úgy döntött, mindent megtesz, hogy bejusson a Q3-ba, hiszen így szélárnyékkal segíteni tudta csapattársát, Pierre Gaslyt. A taktika működött is, a francia az 5. helyet szerezte meg az időmérőn.

A kvalifikáción történtekkel kapcsolatban Tsunoda is megvédte magát.

„Nem én szúrtam ki a Red Bullokkal, Perez maga hibázott” – mondta a japán pilóta, majd visszakérdezett az újságírók jelenlétében: „Nem tudok Maxról, Max körét is elcsesztem?”

„Hallottam a visszaszámlálást, hogy mennyire vannak mögöttem, de a második szektorban voltam. Nem tudom, mit kellett volna tennem. Szerintetek is rossz dolgot csináltam?”

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e a Red Bull reakciója miatt, Tsunoda így felelt.

„Egy kicsit most aggódom, igen, mert meg kell ezt beszélnem a Red Bull-lal. De semmi rosszat nem tettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!