Friss hírek

Tsunoda teljesítette az imolai tesztet az AlphaTaurival

Szerdán, Imolában róhatta a köröket a Toro Rosso 2018-as versenyautójával Yuki Tsunoda. A japán versenyző szinte bizonyosan a most már AlphaTauri néven szereplő istálló versenyzője lesz jövőre.

A 20 esztendős tehetség jelenleg a Forma-2-es sorozatban versenyez, és az előkelő 3. helyet foglalja el a pontversenyben.

Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, Tsunoda 2021-ben Daniil Kvyat helyét veheti át az AlphaTaurinál.

A japán versenyző szerdán, Imolában vezethetett először F1-es versenyautót: a faenzai istálló 2018-as modelljével körözhetett. Tsunoda a tesztnap során 300 km-t tett meg, ez pedig elegendő ahhoz, hogy akár már idén, egy-egy szabadedzés erejéig hivatalos F1-es hétvégén is kipróbálja magát.

Tsunoda elárulta, fizikailag megterhelőbb volt vezetni a Forma-1-es autót, mint várta, ugyanakkor a vezetés szempontjából könnyebb.

„A vezetés tekintetében könnyebb, de fizikai szempontból keményebb” – mondta újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak szerda este a japán versenyző.

„Arra számítottam, hogy fizikailag kevésbé lesz megterhelő, főleg a nyakamnak, hiszen ebből a szempontból elég magabiztos vagyok, mivel a Forma-2-ben is sokat számít ez, és a nyakam elég erős. Viszont egy Forma-1-es versenyautót vezetni elég megterhelő, főleg a féktávokon.”

„Most teljesítettük a 300 km-t, de a szuperlicenc megszerzéséhez a legjobbak között kell lennem a Forma-2-ben. Viszont ez nem jelent extra nyomást, mivel a szezon kezdete óta ez a cél.”

Tsunoda várhatóan Bahreinben, illetve Abu Dhabiban is lehetőséget kap az AlphaTauritól a nyitóedzéseken, majd részt vesz a fiatalok tesztjén is utóbbi helyszínen.

Képgaléria Tsunoda F1-es tesztjéről:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!