Friss hírek

Tsunoda: Túl keményen nyomtam, nem tudtam megfogni az autót

Balesetet szenvedett a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj szombati időmérő edzésén Yuki Tsunoda, így a japán versenyző csak a mezőny végéről rajtolhat Imolában.

Pedig a fiatal újonc nagy reményekkel várta a szezon második versenyhétvégéjét, hiszen kiválóan ismeri az AlphaTauri gyárának szomszédságában elterülő legendás versenypályát.

Tsunoda a kvalifikáció első etapjában hibázott, és csúnyán összetörte autóját, emiatt pedig a piros zászlókat is meg kellett lengetni.

Hirdetés
 

Az AlphaTauri versenyzője szerencsére nem sérült meg a balesetben.

„Szerencsére én jól vagyok. Túl keményen nyomtam a kanyarbejáraton, az autó nagyon instabillá vált és túlkormányzottá vált, nem tudtam kontrollálni, és nekicsapódtam a gumifalnak” – mondta a japán versenyző.

„Egészen addig szerintem a tempó nagyon jó volt, az összes szektor rendben volt. Az autó lenyűgöző volt, de elkövettem egy óriási hibát. Nagyon sajnálom a csapatot. Holnap vissza kell majd vágnom.”

„Nagyon várom a versenyt. Az edzéseken volt technikai gondunk, és forgalomba is keveredtem a harmadik gyakorláson, de az időmérőn nagyszerűnek tűnt az autó. És szerintem a versenytempó is egészen jó lesz majd vasárnap. Ki fogjuk elemezni az adatokat, megpróbálok javulni, és minden tőlem telhetőt megteszek holnap.”

Tsunoda reméli, sikerül megfelelően újjáépíteni az autót vasárnapra.

„Elég csúnyának tűnt, amit láttam a hátulján. Nagyon remélem, hogy megfelelően meg lehet javítani holnapra. Sajnálom a csapatot…”

„Holnap mások lehetnek a körülmények, akár eshet is. Próbálok nem hibázni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tsunoda: Túl keményen nyomtam, nem tudtam megfogni az autót
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!