Tsunoda váltója kettétört a szombati balesetben - F1VILÁG.HU

Tsunoda váltója kettétört a szombati balesetben

HIRDETÉS
Lényegében kettétört Yuki Tsunoda versenyautójának váltója akkor, amikor a japán versenyző balesetet szenvedett az Emilia-Romagna Nagydíj szombati időmérő edzésén.
IMOLA, ITALY - APRIL 17: Yuki Tsunoda of Scuderia AlphaTauri and Japan  during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 17, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Tsunoda már a kvalifikáció elején a gumifalnak csapta versenygépét a Varianta Alta nevű kanyarkombinációban, így csak a mezőny végéről vághat neki a ma délutáni versenynek.

Az AlphaTauri versenyzőej szerencsére sértetlenül úszta meg a bukást, autója azonban csúnyán összetört.

A faenzai istálló szerelőinek így bőven volt dolguk a kvalifikáció után, a csapat technikai igazgatója, Jody Eggington pedig részleteket is elárult a keletkezett károkról.

„Még mindig a kiértékelésnél tartunk, de a váltó kettétört, úgyhogy annak annyi” – mondta a szakember még szombat este.

„Az erőforrást alaposan átvizsgáljuk, és meglátjuk, mi a helyzet. A hátsó felfüggesztés, a hátsó szárny is megsérült, de a kasztni úgy tűnik, rendben van.”

„Azt gondolom, előfordul ilyen egy fiatal versenyzővel pályafutása elején. Ezeknek a srácoknak mindig vannak ilyen incidenseik. Visszatekintve lehetett volna kicsit óvatosabb, de ez is része egy újonc tanulási folyamatának, nem igaz?” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!