Tsunodának tovább kell javulnia, ha esélyes akar lenni a Red Bull ülésére - F1VILÁG.HU

Tsunodának tovább kell javulnia, ha esélyes akar lenni a Red Bull ülésére

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, dr. Helmut Marko elárulta, lenyűgözte őt Yuki Tsunoda formája a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíj, ugyanakkor viszont figyelmeztette a japán pilótát, tovább kell javulnia, ha esélyes akar lenni Sergio Perez ülésére.
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - MARCH 23: Yuki Tsunoda, VCARB 01 during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on Saturday March 23, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Sam Bagnall / LAT Images)

Perez jelenleg érvényes szerződése az idei szezon végén jár le, a mexikói pilóta pedig jó formában kezdte az évet — igaz, múlt hétvégén, Melbourne-ben nem tudott a győzelemért csatázni. A rutinos versenyző helyére sokan pályáznak, természetesen köztük van a Visa Cash App RB két pilótája, Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda is. Előbbi versenyzővel kapcsolatban Helmut Marko még az ausztrál versenyző előtt meglehetősen kritikusan fogalmazott, azt mondta, lassan elő kell állnia valamivel, ha meg akarja tartani helyét az energiaital-gyárosok kötelékében.

Ricciardo hazai versenyén sem remekelt, ellenben Tsunodáva, aki a 8. helyről rajtolva végül ugyanebben a pozícióban ért célba, Fernando Alonso büntetése miatt azonban végül hetedikként végzett.

„Minden körben versenyképes volt, nem csinált rosszul semmit, higgadt volt” — dicsérte meg a japán pilótát dr. Helmut Marko a Motorsport.com című internetes lap kérdésére, majd amikor arról faggatták, az olyan hétvégék, mint a melbourne-i, hozzásegíthetik-e Tsunodát ahhoz, hogy átvegye Perez helyét, így felelt: „Ahogy mondani szokták, egy fecske nem csinál nyarat. Szóval tovább kell javulnia, mielőtt fontolóra vehetjük ebbe az irányba.”

Tsunoda Melbourne-ben úgy nyilatkozott, nagy segítség számára az, hogy az RB idei autója sokkal jobb és következetesebb a tavalyinál.

„Minden hétvégén egyszerűen újraindítom magam, minden pályán egy kicsit másként teljesítek. De a jó dolog az, hogy az autónk meglehetősen következetes a teljesítmény tekintetében, ez tavaly nem így volt. Igencsak hullámzóan teljesítettünk az elmúlt évben, szóval most ez az egyik erősség” — fogalmazott a japán.

„Az utolsó két futam frusztráló volt. Volt néhány helyzet, és voltak lehetőségek arra, hogy pontokat szerezzünk, de nem jött össze. Tudtuk, hogy egy tiszta versenyre lesz szükségünk, és ezt most sikerült megvalósítani. Nem volt semmiféle hiba. Ez nagyon fontos számomra és a csapat számára is az önbizalom szempontjából a következő versenyek előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tsunodának tovább kell javulnia, ha esélyes akar lenni a Red Bull ülésére
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!