Friss hírek

Tsunodát meglepte, hogy szerződést kapott 2022-re

Az AlphaTauri versenyzője, Yuki Tsunoda elismerte, kicsit meglepte, hogy 2022-ben is a faenzai csapatnál folytathatja Forma-1-es pályafutását, nem számított ugyanis arra, hogy a sok hiba után lesz maradása.

A fiatal pilóta nagy ígéretként érkezett a száguldó cirkuszba, a bajnokság első fele azonban nem a várakozásai szerint alakult: rengeteg hibát elkövetett, sok balesetbe keveredett, és képtelen volt meggyőző teljesítményt nyújtani.

A Red Bull és az AlphaTauri viszont ennek ellenére úgy döntött, 2022-ben is ő lesz Pierre Gasly csapattársa, ez pedig még a japán pilótát is meglepte.

Hirdetés
 

„Hogy őszinte legyek, a szezon első felében elég következetlen voltam. Ami engem illet, egy kicsit meglepett, hogy maradhatok jövőre is. Szóval mindenekelőtt köszönöm a csapatnak!” – mondta Monzában a japán versenyző.

Arra a kérdésre, hogy miért is lepte meg az AlphaTauri és a Red Bull döntése, a fiatal tehetség kiemelte, úgy érzi, sok hibát elkövetett a szezon eddig eltelt részében.

„Folyamatosan balesetekbe keveredtem és rengeteg kárt okoztam a csapatnak. A szezon első felének végén nem jártam jó úton, főleg Magyarországon, ahol már az első edzésen a falnak mentem, és elszúrtam az egész edzést, majdnem kettőt.”

„Franz [Tost] és Helmut [Marko] következetes eredményeket és versenyzést akar. Én viszont nem tudtam fejlődni a szezon első felében, ezért lepett meg a döntés.”

Pedig a japán versenyző számára biztatóan indult az idény: Bahreinben még Ross Brawn, az F1 sportigazgatója is úgy fogalmazott, évek óta ő a legjobb újonc az F1-ben. Ezt követően viszont Tsunoda elindult a lejtőn, ezt ő maga is elismerte.

„Nem tudtam, mi fog történni az első F1-es versenyen, egyszerűen csak mindent beleadtam minden edzésen. Akkor nagyon jól éreztem magam, és úgy éreztem, hogy nagyon jól vezetek” – mondta az AlphaTauri versenyzője.

„De azt hiszem, Imolától – főleg az időmérőtől – kezdve elveszítettem egy kicsit az önbizalmam. Folyton hibáztam, szóval újra el kellett kezdenem felépíteni az önbizalmam.”

„Nem számítottam arra, hogy az F1-ben ez ennyire nehéz, mert ha az alsóbb kategóriákban a falnak mentem, soha nem veszítettem ennyi önbizalmat. Ez a fő probléma. Ezért próbálom újra felépíteni, következetes köröket és edzéseket teljesíteni.”

„A szezon elején ráadásul az elvárások is túl nagyon voltak. Ezért gondolom azt, hogy az első verseny nagyon jól ment. Utána viszont elkezdett zavaró lenni minden edzésen, minden hétvégén, és belekerültem egy spirálba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!