Túl gyorsan dolgozott a Mercedes, többen gyanút fogtak - F1VILÁG.HU

Túl gyorsan dolgozott a Mercedes, többen gyanút fogtak

Három Forma-1-es istálló gyanakodni kezdett a Mercedesre, miután a csapat mindössze egyetlen nap alatt reagált az FIA legújabb technikai direktívájára, és szerelt fel a szabályoknak megfelelő merevítőt az autójára.

Néhány napja írt elő új technikai direktívát a Forma-1-et ellenőrző Nemzetközi Automobil Szövetség, reagálva az idei autók delfinezése kapcsán felmerült aggályokra. A jelenség megszüntetése érdekében egy mérőszámmal tervezik meghatározni az autók még elfogadható függőleges oszcillációját, aki pedig nem fér be a határérték alá, annak a hasmagasság megemelését írják elő a Brit Nagydíjtól kezdődően.

A direktívában az is szerepel, hogy az istállóknak lehetőségük van egy második merevítővel megerősíteni a padlólemezüket, amit a pattogással leginkább küzdő Mercedes egyetlen nap leforgása alatt, már a Kanadai Nagydíj első szabadedzésén bevezetett. A gyors reakció több csapatának figyelmét is felkeltette, egyes források szerint a Ferrari, a Red Bull és a McLaren is gyanút fogott. Egyik csapat sem érti, hogyan sikerült a Mercedesnek ilyen gyorsan reagálnia az új direktívára.

A Mercedes azzal védekezett, hogy egyes munkatársaik csak később utaztak a helyszínre, velük küldték Montrealba az új alkatrészt, ami egyébként nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A szóban forgó merevítők Albert Fabrega sportújságíró fotóin láthatók.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Túl gyorsan dolgozott a Mercedes, többen gyanút fogtak
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!