Túl nehéz a Mercedes versenyautója - F1VILÁG.HU

Túl nehéz a Mercedes versenyautója

HIRDETÉS
M62223

Szeretné mihamarabb csökkenteni versenyautójának súlyát a Mercedes Forma-1-es csapata – az ugyanis jelenleg jóval a 728 kg-os minimumsúly felett van.

Habár a Mercedes az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a gumikezeléssel is sokat küszködött, nem ez volt a világbajnok istálló egyetlen problémája Melbourne-ben.

Az Auto Motor und Sport című német szaklap jelentése szerint a Mercedes új, W08-as versenyautója mintegy 5 kg-mal nehezebb a 728 kg-os minimum súlyhatárnál, ez pedig értékes tizedmásodperceket jelent Lewis Hamilton és Valtteri Bottas számára.

Bár Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója ezt nem erősítette meg, azt elmondta, valóban szeretnének javulni ezen a téren is.

„Részletekbe nem igazán akarok belemenni, de ez is egy olyan terület, melyen kétségkívül javulhatunk még” – mondta a szakember.

„Az új szabályok, illetve méretesebb autók miatt folyamatosan egyensúlyozni kell az egyes elemek teljesítménye és súlya között. És ez egy folyamatban lévő gyakorlat.”

Nemcsak a Mercedes, hanem a hírek szerint a Red Bull is küszködik autójának súlyával – legfőképp amiatt, mert a szezon elején a csapat a Renault tavalyi kinetikus energia-visszanyerő rendszerét használja, ami 5 kg pluszsúlyt jelent.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!