Friss hírek

Tüntetők szöktek be a pályára a Brit Nagydíjon, a dobogósok megvédték őket

A vasárnapi Brit Nagydíj első körében néhány környezetvédő a pályára rohanva próbálta felhívni magára a figyelmet. Több pilóta egyetértett az állásfoglalásukkal, a futam megzavarását azonban nem támogatják.

Látványos módon próbálta felhívni magára a figyelmet egy tüntető csoport Silverstone-ban, a Brit Nagydíj helyszínén. Ahogy arról a rendőrség korábban hírt adott, néhányan arra készültek, hogy a futam alatt több millió tévénéző előtt a pályára rohannak, hirdetve az üzenetüket. Azzal azonban nem számoltak, hogy az akciójuk közben mindenki Guanyu Zhou félelmetes balesetével lesz elfoglalva, így egyetlen másodpercre sem mutatta őket a kamera, a futamot pedig nem miattuk, hanem a baleset miatt szakították meg piros zászlóval.

Az FIA közleménye szerint a hatóságok több embert őrizetbe vettek, amiről a pilóták nagy része csak a leintést követően szerzett tudomást. Lewis Hamilton is közéjük tartozott, aki a szimpátiáját fejezte ki a tüntetők felé.

Hirdetés
 

„Nem tudom, mi ellen tüntettek, csak most szereztem róluk tudomást. Imádom, hogy egyesek a bolygóért harcolnak, több ilyen emberre van szükség” – fogalmazott röviden.

A futamgyőztes Carlos Sainz elárulta, már a piros zászlós megszakítást is az ő számlájukra írta, ugyanis a rajtot követően idegeneket látott a pálya környékén.

Azt hittem, miattuk szakították meg a futamot, mert az ötösből kijövet három fickót láttam felém rohanni” – fogalmazott a spanyol, aki szintén szimpatizál a tüntetők üzenetével, a tettüket azonban nem tartja helyesnek.

„Beszéljenek és cselekedjenek csak az emberek, hiszen ez a helyes. Azt viszont nem gondolom, hogy erre a Forma-1-es pályára való berohanás a legjobb mód. Saját magukat és a pilótákat is veszélybe sodorják. Az ügyet támogatom, és szerintem a Forma-1 nagy lépéseket tesz a 2030-ra kitűzött karbonsemlegesség felé.”

Hamiltonhoz és Sainzhoz csatlakozott Sergio Perez is, aki szerint az F1-nek még sok dolga van, ha környezettudatosabbá akar válni.

„A Forma-1-nek nyilvánvalóan többet kell tennie az ügy érdekében. Nagyszerű azt látni, hogy az emberek kiállnak azért, amit jónak látnak, de jobb lenne, ha nem sodornák magukat és másokat veszélybe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!