Úgy néz ki, Bahreinben sem lesz F1-es verseny

MARCH 11: Pirelli branding around the track during the Australian GP on March 11, 2020. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Egyelőre nincs hír arról, hogy az Ausztrál Nagydíjat követően a Bahreini Nagydíjat is eltörölnék, azonban a csapatok közleményei azt sugallják, hogy nem fognak elutazni a jövő heti verseny helyszínére – az F1 vezetősége egyelőre nem döntött.

Miután a McLaren egyik csapattagjánál koronavírust diagnosztizáltak, a Forma-1 vezetősége hosszú egyeztetés után úgy döntött, hogy törlik a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. Mihamarabb dönteniük kell azonban a Bahreini Nagydíj sorsáról is, amelyet jövő héten rendeznének meg. 

A McLaren kiadott közleményében leírta, a fertőzött csapattagon kívül további 14 munkatársuk marad karanténban az ausztráliai hotelben – 14 napra. A többieket pedig hazaküldik, és 14 napig a McLaren központjába sem mehetnek be. 

A Red Bull is közleményt adott ki, amelyben leírták, támogatják a Forma-1 döntését, és ők is minden munkatársukat hazaküldik. 

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója elmondta, egyelőre nincs döntés a további lépésekről. 

„Reálisnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy mikor tudjuk elkezdeni a szezont – jelenleg ezen dolgozunk. Vannak terveink arra, hogy újraépítsük a szezont, és minél több elhalasztott versenyt megrendezzünk.”

„Azt hiszem, az embereknek most nagyobb tolarenciát kell mutatniuk abból a szempontból, hogy hogy építkezik a szezon az év hátralévő részében” – mondta Brawn. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS