Úgy tűnik, Leclerc megússza rajtbüntetés nélkül - F1VILÁG.HU

Úgy tűnik, Leclerc megússza rajtbüntetés nélkül

Nem kap rajtbüntetést a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon a Ferrari csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc, a monacói autójába ugyanis nem építettek be új turbót Montrealban.
Charles Leclerc, Ferrari, Monaco Grand Prix 2022, Monte Carlo,

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, pénteken kiderült, Leclerc Bakuban meghibásodott erőforrását nem tudja újra használni a csapat, az ugyanis javíthatatlan károkat szenvedett. Ekkor azonban nem lehetett még tudni, hogy a monacói pilóta kap-e új turbót erre a hétvégére – abban az esetben ugyanis 10 rajthelyes büntetés várt volna rá, hiszen ebből az egységből már hármat használt idén.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végül a montreali nyitóedzés alatt erősítette meg, milyen új motorkomponenseket épített a Ferrari Leclerc autójába: a fiatal pilóta egy új belső égésű motort, új hőenergia-visszanyerő rendszert [MGU-H], új kinetikus energia-visszanyerő rendszert [MGU-K], és új vezérlőelektronikát kapott. Leclerc tehát nem kapta meg idei negyedik turbóját, így – legalábbis jelen állás szerint – nem kell rajtbüntetéstől tartania.

Az AlphaTauri versenyzője, Yuki Tsunoda viszont a mezőny végéről rajtol majd vasárnap, ő ugyanis egy teljesen új erőforrást kapott erre a hétvégére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!