Úgy tűnik, Ricciardót mégsem büntetik meg Kanadában - F1VILÁG.HU

Úgy tűnik, Ricciardót mégsem büntetik meg Kanadában

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Úgy tűnik, mégis megússza a rajtbüntetést a hétvégi Kanadai Nagydíjon a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo.

Az energiaital-gyárosok főtervezője, Adrian Newey a héten azt mondta, szinte borítékolható, hogy az ausztrál rajtbüntetést kap majd Montrealban azok után, hogy Monacóban problémák támadtak autójának erőforrásával.

Ricciardo azonban csütörtökön újságírói kérdésre elárulta, a korábban, Kínában kicserélt kinetikus energia-visszanyerő rendszert újra tudják használni, egy egyelőre elkerülheti a büntetést.

„Jelen állás szerint nem, szóval a válaszom, az, hogy nem” – mondta a Red Bull versenyzője, amikor arról kérdezték, kap-e büntetést hétvégén.

„Ha valami történik az edzésen, és ki kell cserélnünk valamit, akkor viszont megbüntetnek. De momentán van elég komponensünk, és ha ezek megbízhatóan működnek, kihúzhatjuk velük az egész hétvégét.”

Ricciardo persze tudja, elkerülhetetlen lesz idén a büntetés, és jó eséllyel már a következő versenyen, Franciaországban nehéz helyzetbe kerül.

„Gyanítom, már a Paul Ricardon ez lehet a helyzet. Amikor hallottam a suttogásokat azzal kapcsolatban, hogy büntetést kapok itt, úgy voltam vele, hogy inkább a Paul Ricardon, csak ne itt.”

„Ezen a pályán nehéz előzni, és mivel most lendületben vagyunk, egy büntetés kivenne némi szelet a vitorlánkból. Ha át tudjuk vészelni ezt a hétvégét, akkor én inkább valahol máshol vállalnám be.”

„Megpróbáljuk eltolni, ameddig csak lehet. Ha korán be kell vállalnunk a büntetést, akkor jó esély van rá, hogy még az év vége előtt lesz egy újabb.”

Hirdetés

„Ráadásul itt is a hiperlágy gumikat használjuk, és mivel jók voltunk ezeken az abroncsokon Monacóban, talán esélyünk lehet arra, hogy erős versenyt fussunk.”

„Papíron ez a pálya jobban fekszik nekünk, mint néhány most következő helyszín. Jó lenne, ha egyhuzamban kettőt nyernénk… De ha a 15. helyről indulnék, akkor elég valószínűtlen lenne itt a győzelem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!