Új biztonsági övet tesztel Japánban a Williams

Új biztonsági övet próbál ki a hétvégi Japán Nagydíjon a Williams Forma-1-es csapata azok után, hogy Valtteri Bottasnak komoly problémái adódtak vele Szingapúrban.


Új biztonsági övet próbál ki a hétvégi Japán Nagydíjon a Williams Forma-1-es csapata azok után, hogy Valtteri Bottasnak komoly problémái adódtak vele Szingapúrban.

A finn versenyzőnek ki kellett állnia a bokszba a szingapúri verseny során, biztonsági öve ugyanis meglazult. A csapat igyekezett kideríteni, mi okozta a problémát, de pontos válaszokat nem kapott.

Mivel a Williams csapata számára első a biztonság, az istálló úgy döntött, a továbbiakban már nem a Willans, hanem az OMP öveit használják tovább.

A Japán Nagydíj pénteki edzésein ezért a csapat teszteli majd az OMP eszközeit, ha pedig mindent rendben találnak, Valtteri Bottas és Felipe Massa az Amerikai Nagydíjon már ezen gyártó öveit használja.

„Nagyon nehéz megérteni ezt a dolgot, gyakorlatilag a verseny 30 köre után meglazult az öv” – mondta Rob Smedley, a Williams főmérnöke.

„Hacsak nem hibás a csat, a biztonsági öv nagyon ritkán lazulnak meg – úgy értem, soha. Szóval valami más történt. De bármi is történt, akár az is, hogy Valtteri hozzáért a kesztyűjével, vagy az overallja felcsúszott, ennek nem szabadott volna megtörténnie.”

„Szóval beszállítót cserélünk, és tesztelünk is velük már Japánban. Ha minden rendben megy, és kielemeztük a helyzetet, Amerikában már velük folytatjuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!