Új bokszépület, új lelátó, jöhet a MotoGP? - Folytatódik a Hungaroring felújítása! - F1VILÁG.HU

Új bokszépület, új lelátó, jöhet a MotoGP? – Folytatódik a Hungaroring felújítása!

Hamarosan megkezdődik a Hungaroring korszerűsítésének második üteme – erről tartottak sajtótájékoztatót a mogyoródi versenypályán szerda délelőtt. A teljes felújítás a 2026-os Magyar Nagydíj idejére kell, hogy elkészüljön.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán jelentette be, megszületett a kormányhatározat a magyar F1-es versenypálya felújításának második ütemtervéről – sőt, már a közbeszerzési eljárás is lezárt, így azt is tudni lehet, a korszerűsítés következő lépését a Market Épító Zrt. és a Bayer Construct Zrt. végzik majd el egy mintegy 79 milliárd forintos beruházás keretében.

Mint ismert, az első ütemben a közművek rekonstrukcióját végezték el a mogyoródi létesítmény területén, ezen felújítási munkálatok hamarosan be is fejeződnek, a második ütem során pedig a főlelátó, valamint a Hungaroring főépülete, valamint a paddock felújítása kezdődik meg. A főlelátó a 2025-ös versenyre újul meg teljesen, az új paddockot teljes pompájában azonban csak 2026-ban, a rekonstrukció befejezése után láthatjuk.

„A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy megállapodjunk a Forma-1 jogtulajdonosával, hogy miképp valósítsuk meg azt az elképzelést, hogy minden megújul” – mondta a média, köztük az F1Világ képviselőinek Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán.

„A főépület, valamint a célegyenesben lévő főlelátó teljes mértékben eltűnik. Az FIA előírásainak jelenleg nem felel meg ez az épület, hiszen csak példaképp: jelenleg 4×12 méteres bokszaink vannak, ezekből lesznek 7×21 méteresek.”

A főépület növekvő mérete miatt pedig természetesen a paddockot is alaposan át kell alakítani. Vannak ugyanakkor még nem tisztázott kérdések – például az, hogy a Hungaroring sajtóközpontját hol helyezik majd el.

„A jelenlegi tervek szerint a sajtóközpont át fog kerülni az áttervezésre kerülő főlelátóba, úgy, ahogy például Ausztriában megvalósították. Így az alagúton keresztül az újságírók átjárása biztosított lesz a paddockból a sajtóközpontba.”

Lapunk a sajtótájékoztatón arról is érdeklődött, magát a versenypályát érintő módosítási igények felmerültek-e a rekonstrukcióval kapcsolatban.

„Az FIA-val és a FOM-mal jól állunk ebben a kérdésben, szóval nem írtak elő olyan plusz dolgokat, amiket ne tudnánk vállalni. A pálya modernizációjába ugyanakkor minden beletartozik, szeretnénk belerakni mindent, hogy tényleg jól nézzünk ki. Bár a gumifallal meg vagyunk elégedve, szerintem remekül működik. Tehát sportszakmai szempontból szerintem jók vagyunk.”

„A megújuló versenyirányítási központ is számos olyan innovációt tartalmaz majd, melyek szerintem egyedülállók lesznek. De nincs olyan plusz igény, amit ne tudnánk kielégíteni.”

Hirdetés

Mivel azonban felmerült, hogy a jövőben a MotoGP is ellátogathat a Hungaroringre, a bukóterek átalakítására mindenképp szükség lehet.

„Nagyon jó lenne a MotoGP, fel is kért bennünket a kormány, az év végéig be kell adnunk a terveket, a felújítás harmadik ütemtervével kapcsolatban is. Szóval megvizsgáljunk, hogyan valósíthatnánk meg úgy, hogy ne sérüljünk. A legfontosabb ugyanis az, hogy amit az F1-es szerződésben vállaltunk, azt teljesítsük. A Forma-1 mindent felülír.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Új bokszépület, új lelátó, jöhet a MotoGP? – Folytatódik a Hungaroring felújítása!
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!