Friss hírek

Új első szárnnyal kísérletezik Japánban a Williams

Egy vadonatúj első szárnnyal érkezik a jövő hétvégi Japán Nagydíjra a Williams Forma-1-es csapata – a brit istálló már a 2020-as idényre készül.

A Williamsnél korábban azt mondták, jövő évi versenyautójuk az idei, FW42-es modell alapjaira épül majd. A csapat már az idei szezon előtt is többféle első szárny-filozófiát kipróbált, Dace Robson, a csapat vezető versenymérnöke pedig elárulta, Szuzukában is kísérleteznek majd.

„Remélhetőleg lesz majd egy tesztjellegű első szárnyunk, ami másképp fog kinézni” – mondta a szakember.

Hirdetés
 

„Ha tényleg meglesz, és kipróbáljuk pénteken, észre fogják venni. Egyfajta kísérlet ez. Nehéz tudni, mi a legjobb koncepció, ez is része ennek a kísérletnek. Még most is érdekes dolog ez, hiszen látjuk, hogy a csapatok különféle filozófiákat választottak első szárnyaik megtervezésekor. Habár már majdnem egy év eltelt, nem arról van szó, hogy minden csapat ugyanazt a megoldást választja – van néhány érdekes ötlet és koncepció.”

„Szóval ez egy kísérlet lesz számunkra, és majd meglátjuk, hogy alakul. Remélhetőleg a kísérlet eredménye megegyezik majd azzal, amire számítunk, és ezt felhasználhatjuk a jövő év tekintetében.”

Arra a kérdésre, hogy az új szárny fent maradhat-e az autón a szezon hátralévő részére, Robson elárulta, ha a várt eredményt hozza, van rá esély.

„Előfordulhat, de jelenleg nem feltételezzük ezt. A kísérlet sokkal inkább a kutatás és fejlesztés részét képezi a jövő évre. De majd meglátjuk, hogyan teljesít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!